Το «μυστικό γεύμα» της σοβιετικής μαφίας στην καρδιά της Αθήνας - Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο «προδότης» είχε δώσει ακριβείς πληροφορίες για τη σύναξη που λάμβανε χώρα μέσα στη Στοά Σπυρομήλιου
Το «μυστικό γεύμα» της σοβιετικής μαφίας στην καρδιά της Αθήνας - Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
3'

Το «μυστικό γεύμα» στην Αθήνα, από την ελίτ της ρωσο-γεωργιανής μαφίας της ξακουστής Vor V Zakone στήθηκε στο πιο κοσμικό και ακριβό ρεστοράν της οδού Βουκουρεστίου, αλλά ο «Ιούδας» φιλούσε υπέροχα.

Και αυτό διότι και οι οι 15 προσαχθέντες απέμειναν με τα μαχαιροπίρουνα στα χέρια να κοιτάζονται μεταξύ τους, όταν εισέβαλαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος και τους πέρασαν χειροπέδες.

Ο «προδότης» είχε δώσει ακριβείς πληροφορίες για τη σύναξη που λάμβανε χώρα μέσα στη Στοά Σπυρομήλιου κι έτσι έπεσε στα χέρια των διωκτών του ο 51χρονος αρχιμαφιόζος που παρελήφθη την περασμένη Δευτέρα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από μέλος της συμμορίας των «κλεφτών του νόμου» που οδηγούσε μια αστραφτερή Porsche Panamera.

Η «σύναξη» με τον αρχηγό των αρχηγών είχε την έννοια του «απολογισμού» του έτους και της κατάστρωσης των νέων ληστρικών σχεδίων από το επόμενο φθινόπωρο. Οταν μπούκαραν οι αστυνομικοί, ο 51χρονος αρχινονός σάστισε, κοιτάζοντας τους πάνοπλους άντρες, φευγαλέα και καχύποπτα τους «συντρόφους» του και αμήχανα τη μισοφαγωμένη ribeyeμπριζόλα του πανάκριβου μοσχαρίσιου κρέατος απ’ την Ουρουγουάη. Ο «νονός των νονών» διέμενε σε ξενοδοχείο της λεωφ. Συγγρού, αλλά η έλευσή του στηνκαρδιά της Αθήνας ανάμεσα σε Σύνταγμα και Κολωνάκι είχε κακό τέλος. Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στη Στοά Σπυρομήλιου θα του μείνει αξέχαστο μέχρι να εντοπίσει και τον «Ιούδα» του… μυστικού γεύματος, που θεωρεί πως σίγουρα ήταν ανάμεσά τους.

Στο μενού της συζήτησης –σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της «Espresso»- κυριάρχησε η γεμάτη με νόημα «υπόμνηση» του 51χρονου για την παραδειγματική τιμωρία του 42χρονου μέλους της περιβόητης γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone , που δολοφονήθηκε στο Μοσχάτο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2022. Το θύμα από τη Γεωργία, που ήταν γνωστός στις τάξεις της μαφίας με το όνομα «Shotiko», θεωρήθηκε «απολωλός πρόβατο» της οργάνωσης και εκτελέστηκε με 4 σφαίρες από όπλο των 7,65 χιλιοστών. Οι 8 από τους 15 προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σε βάρος του51χρονου Ρωσογεωργιανού εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία από τη Ρωσία, ενώ οι «σύντροφοί» του είναι με καταγωγή από την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Λευκορωσία. Ο αρχιμαφιόζος χρησιμοποιούσε πλαστό διαβατήριο με στοιχεία ASOYAN ή ASOIAN ή ASOJAN Nodar ή Nodari του Zorz ή Zhorzhik ή Jorzhik. Στην επέμβαση των αστυνομικών ο ύποπτος έδειξε ουκρανικό διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και ηλικία 40 χρονών. Το διαβατήριο Ουκρανίας ήταν με στοιχεία «ZAKRIIA Israel. γεν.12-05-1984». Από την ομήγυρη συνελήφθη επίσης 58χρονος από την Ουκρανία που είχε στην κατοχήτου ένα πιστόλι πλήρες φυσιγγίων, ενώ ένας 38χρονος Μολδαβός δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής του στη χώρα, καθώς είχε λήξει το τρίμηνο από την άφιξή του.

Ομως από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα και τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας και συγκεκριμένα το Τμήμα INTERPOL, καθώς από την εφαρμογή Βιομετρικών Δεδομένων Προσώπων της Γενικής Γραμματείας INTERPOL προέκυπτε ότι είναι διεθνώς διωκόμενος. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν στη χώρα για κλοπές και άλλα αδικήματα. Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιανουαρίου του 2024 είχαν συλληφθεί 7 αλλοδαποί, μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης –μεταξύ αυτών και ο αρχηγός-, ενώ εξιχνιάστηκαν 35 διαρρήξεις στην Αττική και την περιφέρεια, μία αρπαγή και δύο περιπτώσεις εκβιασμών.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Espresso»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή