Καλλιάνος: Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ ακόμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημέρων
1'

Ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ θα πνέουν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην καιρική εξέλιξη θα είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα πνέουν από 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ μέσα στο Αιγαίο, αλλά και στην περιοχή της Αττικής», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος για να συνεχίσει:

«Δεν θα φυσάει μόνο στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, θα φυσάει και στην Κεντρική και Νότια Εύβοια και στις νότιες Σποράδες και στην Αττική και στη Βοιωτία και στα ανατολικά της Πελοποννήσου, Κορινθία, Αργολίδα, σε περιοχές της Αρκαδίας αλλά και της Λακωνίας».

«Από το κέντρο της Αθήνας και στα ανατολικά προς τα Μεσόγεια θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολύ ισχυρές ριπές. Προφανώς στους γύρω ορεινους και ημιορεινούς όγκους θα φυσάει πάρα πολύ δυνατά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μια σπίθα αρκεί για να καεί ένα μεγάλο δάσος με τέτοιες ριπές ανέμων», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Δείτε το βίντεο: