Χαλκιδική: «Η Δωροθέα ήταν νεκρή, κάναμε ΚΑΡΠΑ ελπίζοντας σε θαύμα» - Συγκλονίζει η νέα μαρτυρία

Πώς χτύπησε κεραυνός τη 13χρονη στη Χαλκιδική - Ανατριχάζουν οι μαρτυρίες
Χαλκιδική: «Η Δωροθέα ήταν νεκρή, κάναμε ΚΑΡΠΑ ελπίζοντας σε θαύμα» - Συγκλονίζει η νέα μαρτυρία
4'

«Ξέραμε ότι η Δωροθέα είχε χάσει τη ζωή της από τον κεραυνό. Προσπαθούσαμε για πολλή ώρα να την επαναφέρουμε όμως ήταν ήδη αργά», περιγράφει εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Newsbomb.gr που πήρε μέρος στην επιχείρηση διάσωσής της στη Χαλκιδική.

Η μαρτυρία του εθελοντή στο Newsbomb.gr για το πώς χτύπησε ο κεραυνός τη 13χρονη Δωροθέα και τις προσπάθειες που έγιναν επί μία ώρα για να τη σώσουν είναι συγκλονιστική.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, όλα συνέβησαν σε ερημική παραλία στο Ποσείδι μέσα σε μόλις μισή ώρα. «Ο καιρός ήταν καλός και μια καταιγίδα μισής ώρας ήταν μοιραία για τη 13χρονη», περιγράφει ο εθελοντής.

«Είχαν μόλις πάρει το κορίτσι και το έβαζαν στο ασθενοφόρο, όταν έφτασα εγώ» λέει για να προσθέσει: «Τότε εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε ΚΑΡΠΑ. Κάναμε για πολλή ώρα, όμως η Δωροθέα δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω».

Μάλιστα, ο ίδιος ανατριχιάζει: «Ξέραμε πως η Δωροθέα ήταν νεκρή, κάναμε προσπάθειες να την σώσουμε ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Δεν μπορούσαμε όμως να πούμε την αλήθεια εκείνη την ώρα στους γονείς της. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος».

«Το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά», λέει ο πατέρας της 13χρονης

«Το κορίτσι μου δεν ξανά σηκώθηκε» ανέφερε ο πατέρας της 13χρονης που σημείωσε πως βγήκαν από τη θάλασσα για να προστατευτούν και 10 λεπτά αργότερα την χτύπησε ο κεραυνός.

Από τον κέραυνο χτυπήθηκε και η μήτερα της 13χρονης, σε μικρότερο όμως φορτίο. Στο σημείο εκείνη την ώρα βρίσκονταν και άλλοι που απολάμβαναν το μπάνιο τους, όμως ο κόσμος πρόλαβε και έφυγε όταν ξεκίνησαν οι καταιγίδες και πριν συμβεί το μοιραίο. Ο ίδιος μάλιστα, ήταν παρών και σε μια άλλη τραγωδία που έχει εκτιλυχθεί στο σημείο, όταν το καλοκαίρι του 2023, ακόμη ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του στην ίδια παραλία από πνιγμό. Πρόκειται για μια παραλία που «και ο καλύτερος κολυμβητής μπορεί να πνιγεί καθώς έχει δυνατά ρεύματα», εξηγεί.

Η παραλία είναι ανοργάνωτη χωρίς ναυαγοσώστη, ωστόσο μαζεύει αρκετό κόσμο, κάτι που δεν συνέβη σήμερα λόγω καιρού αφού άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς εντελώς ξαφνικά.

«Προσπαθούσαν για μια ώρα να σώσουν τη Δωροθέα»

Στο Newsbomb.gr μίλησε και η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας περιγράφοντας τα όσα δραματικά συνέβησαν σήμερα στη Χαλκιδική. Η ίδια βρισκόταν σε μια φωτιά όταν της τηλεφώνησαν για το περιστατικό και εκείνη έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διακομίσθηκε το άτυχο κορίτσι.

«Ήταν μια τραγωδία, δεν είμαι στη ψυχολογική κατάσταση να περιγράψω τα όσα είδα όταν έφτασα, είμαι πραγματικά σοκαρισμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το κορίτσι «έσβησε» ακαριαία, ωστόσο όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα. «Σημασία έχει πως ένα παιδί χάθηκε και μια οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Τόσο οι διασώστες όσο και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όμως ήταν ήδη αργά, η Δωροθέα δεν έδειχνε κανένα ίχνος ζωής: «Προσπαθούσαν για 1 ώρα να την σώσουν κάνοντας ΚΑΡΠΑ», τόνισε.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Χαλκιδική

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην παραλία Ποσείδιόπου βρισκόταν η νεαρή κοπέλα με την οικογένειά της για να κάνει μπάνιο. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των γονιών της.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε την ώρα που το κορίτσι έβγαινε από τη θάλασσα όταν ξεκίνησε μία καταιγίδα με δυνατή βροχή με κεραυνούς και μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της. Ξαφνικά ένας κεραυνός χτύπησε την ανήλικη με συνέπεια να τη σκοτώσει.

Παρά τις αγωνιώδεις και υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο, το κορίτσι είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τέλος, σημειώνεται ότι από την πτώση του κεραυνού φαίνεται να τραυματίστηκε και η μητέρα της (ημεδαπή) αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Οι γονείς της ανήλικης είναι σε κατάσταση σοκ καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η κόρη τους έφυγε τόσο πρόωρα και με τραγικό τρόπο από τη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή