Χαλκιδική: «Ο θάνατος της Δωροθέας ήταν ακαριαίος» - Πώς ο κεραυνός σκότωσε τη 13χρονη

Η 13χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της από τον κεραυνό
Χαλκιδική: «Ο θάνατος της Δωροθέας ήταν ακαριαίος» - Πώς ο κεραυνός σκότωσε τη 13χρονη
4'

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου σε παραλία στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν ένας κεραυνός «χτύπησε» 13χρονο κορίτσι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του μπροστά στα μάτια των γονιών της.

Πιο συγκεκριμένα, όπως περιέγραψαν διασώστης που επιχείρησε στο σημείο αλλά και η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά όλα συνέβησαν στο πλαίσιο μιας μονοήμερης εκδρομής στην παραλία της Χαλκιδικής, αφού οι ίδιοι κατάγονται από τα Μουδανιά.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι. Τότε, ενώ η οικογένεια απολάμβανε το μπάνιο της, ξαφνικά εκδηλώθηκαν έντονες βροχές και καταιγίδες, με τη 13χρονη, που είχε βγει με τους γονείς της από τη θάλασσα λίγη ώρα πριν, να δέχεται το μοιραίο χτύπημα από κεραυνό.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ και ιδιώτες για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά μάταια, η Δωροθέα είχε ήδη «φύγει». Η 13χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τον κεραυνό τραυματίστηκε και η μητέρα της αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της καθώς ήταν μικρού φορτίου χτύπημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καιρικό φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκλήθη στη συνέχεια για κατάσβεση πυρκαγιάς σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Χαλκιδικής.

«Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή η Δωροθέα»

Στο Newsbomb.gr μίλησε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας περιγράφοντας τα όσα δραματικά συνέβησαν σήμερα στη Χαλκιδική. Η ίδια βρισκόταν σε μια φωτιά όταν της τηλεφώνησαν για το περιστατικό και εκείνη έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διακομίσθηκε το άτυχο κορίτσι.

«Ήταν μια τραγωδία, δεν είμαι στη ψυχολογική κατάσταση να περιγράψω τα όσα είδα όταν έφτασα, είμαι πραγματικά σοκαρισμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το κορίτσι «έσβησε» ακαριαία, ωστόσο όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα. «Σημασία έχει πως ένα παιδί χάθηκε και μια οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Τόσο οι διασώστες όσο και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όμως ήταν ήδη αργά, η Δωροθέα δεν έδειχνε κανένα ίχνος ζωής: «Προσπαθούσαν για 1 ώρα να την σώσουν κάνοντας ΚΑΡΠΑ», τόνισε.

«Ξέραμε πως η Δωροθέα ήταν νεκρή, ήταν ακαριαίος ο θάνατος της»

«Ξέραμε ότι η Δωροθέα είχε χάσει τη ζωή της από τον κεραυνό. Προσπαθούσαμε για πολλή ώρα να την επαναφέρουμε όμως ήταν ήδη αργά», περιγράφει εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Newsbomb.gr που πήρε μέρος στην επιχείρηση διάσωσής της στη Χαλκιδική.

Η μαρτυρία του εθελοντή στο Newsbomb.gr για το πώς χτύπησε ο κεραυνός τη 13χρονη Δωροθέα και τις προσπάθειες που έγιναν επί μία ώρα για να τη σώσουν είναι συγκλονιστική.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, όλα συνέβησαν σε ερημική παραλία στο Ποσείδι μέσα σε μόλις μισή ώρα. «Ο καιρός ήταν καλός και μια καταιγίδα μισής ώρας ήταν μοιραία για τη 13χρονη», περιγράφει ο εθελοντής.

«Είχαν μόλις πάρει το κορίτσι και το έβαζαν στο ασθενοφόρο, όταν έφτασα εγώ» λέει για να προσθέσει: «Τότε εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε ΚΑΡΠΑ. Κάναμε για πολλή ώρα, όμως η Δωροθέα δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω».

Μάλιστα, ο ίδιος ανατριχιάζει λέγοντας: «Ξέραμε πως η Δωροθέα ήταν νεκρή, κάναμε προσπάθειες να την σώσουμε ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Δεν μπορούσαμε όμως να πούμε την αλήθεια εκείνη την ώρα στους γονείς της. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος».

Παράλληλα διασώστης του ΕΚΑΒ ανέφερε: «Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία. Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης».

Στην παραλία πέρυσι πνίγηκε άνθρωπος

Από τον κέραυνο χτυπήθηκε και η μήτερα της 13χρονης, σε μικρότερο όμως φορτίο. Στο σημείο εκείνη την ώρα βρίσκονταν και άλλοι που απολάμβαναν το μπάνιο τους, όμως ο κόσμος πρόλαβε και έφυγε όταν ξεκίνησαν οι καταιγίδες και πριν συμβεί το μοιραίο. Ο ίδιος μάλιστα, ήταν παρών και σε μια άλλη τραγωδία που έχει εκτιλυχθεί στο σημείο, όταν το καλοκαίρι του 2023, ακόμη ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του στην ίδια παραλία από πνιγμό. Πρόκειται για μια παραλία που «και ο καλύτερος κολυμβητής μπορεί να πνιγεί καθώς έχει δυνατά ρεύματα», εξηγεί.

Η παραλία είναι ανοργάνωτη χωρίς ναυαγοσώστη, ωστόσο μαζεύει αρκετό κόσμο, κάτι που δεν συνέβη σήμερα λόγω καιρού αφού άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς εντελώς ξαφνικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή