Φως στο Τούνελ: Με νέα στοιχεία ο πατέρας του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος σε ντουλάπα

Φως στο Τούνελ: Με νέα στοιχεία, ΠΟΥ  χρήζουν άμεσης εξέτασης και αξιολόγησης από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, επανέρχεται ο πατέρας του άτυχου φοιτητή
Φως στο Τούνελ: Με νέα στοιχεία ο πατέρας του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος σε ντουλάπα
4'

Με δεδομένο ότι θάνατος του Νικόλα Ντουρτουρέκα χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία ως αυτοχειρία με το νέο αίτημα του προς τις εισαγγελικές αρχές ζητά και πάλι να επιταχυνθούν οι αναγκαίες για την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν διαδικασίες.

Ως ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτήν αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή που βρίσκονται στην λίστα πειστηρίων, στο ημερολόγιο που αποκάλυψε το «Τουνελ», έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Ο πατέρας παρότι έχει ήδη ζητήσει τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως και του δειγματικού υλικού, η διαδικασία έχει παγώσει καθώς αυτά φυλάσσονται στο Α.Τ. Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμα. Ζητά την άμεση εισαγγελική παραγγελία, ώστε να επιτραπεί η εξέταση αυτού του υλικού.

«Για να διαπιστωθεί η προέλευση και η σημασία της ανωτέρω έτερης γραφής από την τεχνική σύμβουλο, πρέπει πρώτα να ληφθούν δείγματα γραφής από τους συνοικούντες του θανόντος υιού μου στην οικία στα Σπάτα, ήτοι τη μητέρα του, τη γιαγιά του, τα δύο του αδέλφια, καθώς και από τον τότε σύντροφο της μητέρας, ο οποίος είχε κλειδιά της οικίας και παρέμενε εκεί συχνά. Όπως έχετε ήδη δώσει εντολή κατά την προκαταρκτική εξέταση, να υποδείξει η μητέρα του συγκεκριμένα χωρία των χειρόγραφων που σχετίζονται με την υπόθεση».

Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου Νικόλα, ίσως ο πιο ουσιώδης μάρτυρας είναι το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του που προσκόμισε η μητέρα στο Α.Τ. Σπάτων 5 ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Σημειώνει πως για έναν ανεξήγητο λόγο δεν χαρακτηρίζεται ως πειστήριο και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Αιτούμαι εκ νέου την επίσπευση της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών (σταθερών και κινητών τηλεφώνων και των εν γένει ηλεκτρονικών συσκευών και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης), καθώς ενώ η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το πτώμα του γιού μου ευρίσκετο σε πολύωρη απαιώρηση, δηλαδή από το βράδυ της 13.07.2022, η τέως σύζυγός μου, ισχυρίζεται στην κατάθεση της στο Α.Τ. Σπάτων ότι η ίδια μίλησε μαζί του τηλεφωνικά την 14.07.2022 το πρωί και ώρα 08:40. Επίσης επικαλούμενη τις μαρτυρίες της θείας της και της μητέρας της, ισχυρίζεται ότι ο γιος μου μίλησε και μαζί τους τηλεφωνικά περί ώρα 10:30 το ίδιο πρωινό.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διατηρούν τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και θέσεων για ένα έτος και η ανάκτησή τους καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής έως και ακατόρθωτη. Συνεπώς, η τυχόν καθυστέρηση της διαδικασίας θα οδηγήσει στην απώλεια των στοιχείων αυτών εάν δεν έχουν ήδη απωλεσθεί».

Στην αναφορά του προς την εισαγγελία ο πατέρας του θύματος επανέρχεται και στις παραλείψεις της προανακριτικής διαδικασίας που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα να μην έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν ενώ ζητά ξανά να γίνει δεκτό το αίτημα του για αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή αλλά και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Χαράλαμπου Κουτση.

«Αιτούμαι να κληθούν να καταθέσουν, συμπληρωματικά η μητέρα και ο αδελφός του υιού μου και για πρώτη φορά, η γιαγιά και ο πρώην σύντροφος της μητέρας, των οποίων οι μαρτυρίες είναι εξαιρετικά σημαντικές . Είναι σημαντικό η μνήμες όλων για το συμβάν να είναι κατά το δυνατόν πιο πρόσφατες, δεδομένης και της παρέλευσης σχεδόν δύο ετών ήδη από το τραγικό γεγονός, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και να διευκολυνθεί η αναπαράσταση, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά μου αυτό.

H διενέργειά της είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του και της ενδεχόμενης εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του υιού μου».

Ο πατέρας ζητά να καταθέσει ως μάρτυρας και η θεία της μητέρας που φέρεται να μίλησε τελευταία στο τηλέφωνο με το Νικόλα εκείνο το πρωί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή