Φωτιά στην Πάρνηθα: Ριπές ανέμων πάνω από 100 χιλιόμετρα - Αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Πάρνηθα
Φωτιά στην Πάρνηθα: Ριπές ανέμων πάνω από 100 χιλιόμετρα - Αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
2'

Τεράστια είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις φλόγες στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από περιοχές της Ελλάδας, ενώ μεγάλη είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων. Οι άνεμοι φτάνουν ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών, ενώ η ύπαρξη πυλώνων υψηλής τάσης κάνει ακόμα πιο δύσκολο το επιχειρησιακό έργο των εναέριων μέσων.

«Στις 3 παρά 10 το μεσημέρι, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για τη δασική πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΟΣ.
Στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν, είναι δύσκολες και επικίνδυνες.

40 πυρκαγιές σε αργοτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.
Τονίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών», ανέφερε ο κύριος Βαθρακογιάννης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή