Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς, Βασίλης Κοντορίζος

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή
Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς, Βασίλης Κοντορίζος
1'

Κατέρρευσε σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με το gegonotanews, την ώρα που πήγε να μπει στη θάλασσα, στο Σουτραλί, ο Βασίλης Κοντορίζος, σε ηλικία 89 ετών.

Ο Βόλος έχασε τον «Πατριάρχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζο, αλλά και έναν άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνένωση των 9 Δήμων που αποτελούν πλέον τον ενιαίο δήμο Βόλου. Τελευταία του θητεία ηταν ως πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του ενιαίου Δήμου και είχε κατέλθει υποψήφιος για να εκλεγεί ως μέλος της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη. Ηταν ο άνθρωπος που μεταφόρφωσε την Πορταριά από ένα παρατημένο χωριό , σε έναν προορισμό που γνωρίζει όλη η Ευρώπη, που δημιούργησε δρόμους, δίκτυα αποχέτευσης, που τροφοδότησε με νερό ακόμα και τον Βόλο. Καθοριστικός ο ρόλος του και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρξε στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αφοσίωση και ηταν για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΤΕΔΚ, υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση. Όταν μιλάμε για την ιστορία της ΚΕΔΕ και της αυτοδιοίκησης, ο Βασίλης Κοντορίζος είναι η ταυτότητά τους και τον αναγνώριζαν φίλοι και αντίπαλοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή