Φωτιά στη Σέριφο: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων – Έφτασαν οι ενισχύσεις από την Αθήνα

Σέριφος: Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί αριθμητικά ενώ κατέφθασαν 15 οχήματα από τον Πειραιά.
Φωτιά στη Σέριφο: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων –  Έφτασαν οι ενισχύσεις από την Αθήνα
facebook/pyrkagianews
3'

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σέριφο συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής με ένα ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων.

H τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Λιβάδι στη νήσο Σέριφο, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά (7) πυροσβεστών με τρία (3) οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει διατεθεί και ένα (1) ελικόπτερο.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι κάτοικοι στο Μεγάλο Λιβάδι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τον οικισμό.

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, έχουμε ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων, δεν πιάνεται παιδιά», ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι στο νησί φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

«Πρόκειται για βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες», αναφέρει

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές είπε πως «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Στο νησί αρχικά επιχειρούσαν 4 πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου καθώς και τα 3 οχήματα και οι 7 πυροσβέστες που έφτασαν από τη Σύρο, ενώ έφθασαν και οι δυνάμεις από την Αττική.

Για τις εκκενώσεις που έχουν γίνει σε οικισμούς είπε ότι «οι κάτοικοι έχουν φύγει είτε προς το λιμάνι, είτε προς τη Χώρα».

Από την Αττική έχουν ξεκινήσει 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα που αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Κυριακής

Εντολή εκκένωσης σε ακόμα έναν οικισμό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης και στον οικισμό του Μεγάλου Λιβαδιού με τους κατοίκους και τους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί να πηγαίνουν προς τη Χώρα.

Διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κατσιμίδι της Πάρνηθας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά συνεχίζουν να επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες που αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Ειδικότερα στο Κατσιμίδι επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 60 οχήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή