Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σέριφο - Ζοφερή η περιγραφή του δημάρχου για τις καταστροφές

Πυρκαγιές: Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σέριφο - Ζοφερή η περιγραφή του δημάρχου για τις καταστροφές
2'

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», είπε ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβύθης.

Δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει. Δεν εχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Στο επίπεδο 3 και 4 βρίσκεται η χώρα μας αναφορικά με την επικινδυνότητα για πυρκαγιά.

Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.

Από χθες το απόγευμα υπάρχει φωτιά στην Σέριφο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχθεί στην «μάχη» για την κατάσβεσή της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

Ενισχυμένες δυνάμεις από Σύρο και Πειραιά έχουν σπεύσει στο νησί, με 15 οχήματά και 34 πυροσβέστες καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγαλη φωτιά, με το μέτωπο κάποια στιγμή να φτάνει και τα 15 χλμ.

Μάλιστα έχουν καεί σπίτια, εκκλησίες και αποθήκες ενώ έχει ηχήσει 3 φορές συνολικά το 112 για να εκκενωθούν οικισμοί στο νησί.

Το νησί από μόνο του έχει φτωχή πυροσβεστική ενίσχυση ενώ έχει χαμηλή βλάστηση.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα

Η φωτιά μέσα σε δυο ώρες ήταν υπό έλεγχο, ενώ υπήρχαν μικρές διάσπαρτες εστίες. Και όλη την νύχτα, βρέθηκαν στο σημείο για να σβήσουν όλες οι εστίες.

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά εντοπίστηκε από drone της πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή