Φολέγανδρος: Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης οι πέντε τραυματίες του ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης μεταφέρονται οι πέντε τραυματίες του ατυχήματος του ΣΑΟΝΗΣΟΣ στο λιμάνι της Φολεγάνδρου 
Φολέγανδρος: Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης οι πέντε τραυματίες του ΣΑΟΝΗΣΟΣ
EUROKINISSI
3'

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (30 Ιουνίου) το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού της Φολεγάνδρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά πέντε επιβαίνοντες, τρία μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες. «Θα μπορούσε να ήταν δραματική όλη αυτή η κατάσταση, ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο» λέει ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Κυριάκος Μαρινάκης, σχετικά με το ατύχημα που συνέβη κατά την διαδικασία πρόσδεσης, όταν στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 8-9 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, τα τρία μέλη του πληρώματος έχουν ήδη μεταφερθεί με Super Puma στην Σαντορίνη, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια το ελικόπτερο θα επιστρέψει στην Φολέγανδρο, για να μεταφέρει και τους δύο επιβάτες. «Θεωρώ πως είναι καλά στην υγεία τους, αν και έχουν χτυπήσει στη σπονδυλική στήλη, στην ωμοπλάτη, στον αυχένα, στα πόδια. Θα μπορούσε να ήταν δραματική όλη αυτή η κατάσταση. Ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο. Σε περίπτωση που το πλοίο βυθιζόταν, δεν θα μπορούσαμε να σώσουμε κανέναν».

Το πλοίο, με 24 επιβάτες, 29 μέλη πλήρωμα και 7 ΙΧ, εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη. Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης, οι επιβάτες ήταν σε αναμονή να αποβιβαστούν στο νησί, και είχαν ενημερωθεί ότι σε 10 λεπτά το πλοίο θα προσέγγιζε το λιμάνι.

«Ήταν σε ετοιμότητα οι επιβάτες, οπότε δεν κοιμόταν κανείς και την γλίτωσαν, αν και ταράχτηκα, φοβήθηκαν και χτύπησαν. Ενεργοποιήθηκε άμεσα όλη η δημοτική αρχή, το Λιμεναρχείο, καθώς και οι δύο οπλίτες αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους επιβάτες», λέει ο κ. Μαρινάκης και συνεχίζει: «Πρέπει να επισημανθεί, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ιατρικό προσωπικό στο νησί, καθώς δεν έχουμε νοσηλευτή και γιατρό ειδικότητας. Ουσιαστικά, έχουμε τους 2 οπλίτες γιατρούς για όλο το 24ωρο. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας προσωπικό, γιατί αυξάνονται οι απαιτήσεις».

Με κακώσεις οι τρεις από τους πέντε τραυματίες

Στο Θριάσιο νοσοκομείο μεταφέρονται οι τρεις από τους πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στο λιμάνι της Φολεγάνδρου τα ξημερώματα της Κυριακής (30.6.24).

Οι πέντε τραυματίες –τρία μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»– μεταφέρθηκαν από τη Φολέγανδρο, όπου τους είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, με ελικόπτερο Super Puma στη Σαντορίνη. Από εκεί οι τρεις μεταφέρονται με αεροσκάφος αεροδιακομιδών C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο ένας από τους τραυματίες έχει υποστεί κάκωση ισχίου, ο δεύτερος στη σπονδυλική στήλη και ο τρίτος στον θώρακα.

Οι άλλοι δύο που είχαν πιο ελαφρά τραύματα θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Θήρας, όπου και θα αξιολογηθεί η κατάστασή τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή