Φωτιά στην Ύδρα: Ο Καζάκος επιχειρηματίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την πυρκαγιά

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν μάθαμε για τις κατηγορίες που ακολούθησαν στον Τύπο μετά την επιστροφή μου και αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία», είπε σε δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του ο Καζάκος επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα 
Φωτιά στην Ύδρα: Ο Καζάκος επιχειρηματίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την πυρκαγιά
3'

Ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν που οργάνωσε την ενοικίαση του γιοτ, απέρριψε με δηλώσεις του, που δημοσιεύθηκαν σήμερα (01/07) σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του, όλες τις καταγγελίες της Εισαγγελίας, οι οποίες τον καθιστούν συνεργό στη φωτιά που ξέσπασε στο πευκόδασος της Ύδρας. Ο ίδιος υποστηρίζει πως ούτε αυτός αλλά ούτε οι καλεσμένοι του είχαν ουδεμία σχέση με το συμβάν.

Μάλιστα, η δίωξη της Εισαγγελίας Πειραιά αφορά μόνο τους οκτώ ενήλικες που επέβαιναν στη θαλαμηγό, καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι. Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών του Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αρχικά ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν ανέφερε στις δηλώσεις του σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του: «Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν μάθαμε για τις κατηγορίες που ακολούθησαν στον Τύπο μετά την επιστροφή μου και αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία».

Όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν, τόσο ο ίδιος όσο και οι καλεσμένοι του «ουδέποτε διέπραξαν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά». Μάλιστα, τόνισε πως «ακολούθησαν αυστηρά», όλους τους κανόνες πυρασφάλειας που ισχύουν στην ελληνική θαλαμηγό, σύμφωνα με όσα είπε στο forbes.kz.

Επιπλέον επιβεβαίωσε πως προχώρησε σε ενοικίαση της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1» για το διάστημα μεταξύ 15 και 22 Ιουνίου, με σκοπό να οργανώσει μια κρουαζιέρα για τον ίδιο και τους καλεσμένους του στα ελληνικά νησιά. Επίσης, υποστήριξε πως όλοι οι Καζάκοι καλεσμένοι του που εμπλέκονται στο περιστατικό είναι παραπάνω από έτοιμοι να συνεργαστούν με τις Ελληνικές Αρχές.

Σημειώνεται, πως για την υπόθεση έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη που συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καζάκου σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του:

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ελληνικό νησί της Ύδρας.

Για να είμαι σαφής, ναύλωσα τη θαλαμηγό «Persefoni I» για την περίοδο από τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 22 Ιουνίου 2024, προκειμένου να οργανώσω μια κρουαζιέρα για εμένα και τους καλεσμένους μου στα ελληνικά νησιά. Πριν την αναχώρησή μας από την Ελλάδα, η οποία ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν διατύπωσαν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς εναντίον μου ή εναντίον των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίσαμε το ταξίδι μας, όπως αυτό είχε ήδη προγραμματιστεί. Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των καλεσμένων είχαν ήδη αναχωρήσει το πρωί της 21ης Ιουνίου 2024.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατά την επιστροφή μας τους ισχυρισμούς που ακολούθησαν στον Τύπο, και αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου κάναμε το οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που προβλέπονταν στη θαλαμηγό. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα της θαλαμηγού ή από οποιαδήποτε άλλα τρίτα πρόσωπα να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τηρούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνάς τους. Καθώς η έρευνα είναι υπό εξέλιξη, δεν θα ήταν πρέπον να προβώ σε περαιτέρω σχόλια ή εικασίες αυτήν τη στιγμή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή