Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιχείρησε στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα πύρινα μέτωπα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις φωτιές της Αττικής
1'

Στα πύρινα μέτωπα της Αττικής επιχείρησαν οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με διασωστικά οχήματα και Κινητή Μονάδα Υγείας, προσφέροντας πρώτες βοήθειες, είδη πρώτης ανάγκης συνδράμοντας παράλληλα στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, στο πύρινο μέτωπο της Σταμάτας, οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσαν Πρώτες Βοήθειες σε πολίτες και πυροσβέστες που έχουν υποστεί εγκαύματα και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τη σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενισχύοντας παράλληλα τις δυνάμεις κατάσβεσης στο πύρινο μέτωπο.

Στην Κερατέα, κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένο από Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Σ, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου όπου η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις πυρόπληκτες ζώνες, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τις Αρχές, έως ότι αυτό κριθεί αναγκαίο.