Δύσκολο βράδυ στην Κω: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνεται η Καρδάμαινα

Δύσκολο βράδυ εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Κω – Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων - Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις
1'

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Πριν λίγο εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε εξέλιξη η εκκένωση του χωριού Καρδάμαινα της Κω

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το απόγευμα , η προσπάθεια για την απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών του χωριού Καρδάμαινα της Κω λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι. Η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό.

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων