Ύφεση παρουσιάζει η φωτιά στην Κω – Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στο πύρινο μέτωπο της Κω.
kosnews24.gr
1'

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα, στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα της Κω. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου πιθανότατα μέσα στις επόμενες ώρες να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις εστίες, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

Στο σημείο επιχειρούν 70 Πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Αθήνα, Ελευσίνα και Ρόδο με πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες οι οποίοι επιχειρούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί στη Καρδάμαινα.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, μηνύματα του 112 εστάλησαν προς όσους βρίσκονται στη Καρδάμαινα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια.

Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού Καρδάμαινα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και στο γήπεδο της περιοχής. Σε ετοιμότητα να συνδράμει είναι και το Λιμενικό Σώμα, εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε σπίτι ή ξενοδοχείο.