Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Κω και Χίο

Για την φωτιά στη Χίο συνελήφθη ένας 63χρονος
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Κω και Χίο
Politischios.Gr
1'

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα στην Κω και τη Χίο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής και στα δύο νησιά δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες τις οποίες και αντιμετωπίζουν οι επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά στην Κω ξέσπασε την Δευτέρα σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό Καρδάμαινα, το οποίο με εντολή 112 εκκενώθηκε, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας από Αθήνα, Ρόδο και Ελευσίνα έστησαν μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης.

Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε σχολικές εγκαταστάσεις και το γήπεδο της περιοχής, ενώ δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε σπίτια ή ξενοδοχεία.

Μία σύλληψη για την φωτιά στη Χίο

Σε ό,τι αφορά το πύρινο μέτωπο στη Σιδηρούντα Χίου, δεν απείλησε κατοικίες, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά έξι άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Για την πυρκαγιά στο νησί έχει συλληφθεί ένας 63χρονος άνδρας.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή