Κώστας Πολυχρονόπουλος: Αυτή είναι η απάντησή του στην Οικονομική Αστυνομία - Τι λέει για τον τζόγο

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έδωσε τη δική του απάντηση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
INTIME NEWS
2'

Με υπόμνημά του ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έδωσε τις πρώτες εξηγήσεις στην Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κλήθηκε να δώσει τις δικές του απαντήσεις στο βασικό ερώτημα: Αν δηλαδή τα χρήματα από αυτά που δώριζαν οι πολίτες για την κοινωνική κουζίνα, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος τα έπαιζε στον τζόγο.

Οι έγγραφες εξηγήσεις του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«Αρνούμαι πλήρως την όποια κατηγορία και μετ' επιτάσεως επάγομαι τα ακόλουθα: Δεν έχω την παραμικρή σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στην Εισαγγελική Παραγγελία. Από ουδέν στοιχείο της δικογραφίας περιγράφεται ή πιθανολογείται η τέλεση απάτης σε βάρος οιουδήποτε, ουδεμία σχετική καταγγελία σε βάρος μου διαλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την υπέργηρη, ηλικίας 80 ετών μητέρα μου και τον... δεν αντέχει σε λογική κριτική και νομική σκέψη και άποψη.

Τέλος, η απόκρυψη και μετατροπή περιουσίας, προερχόμενης από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα και στοιχηματικών εταιριών, δια της τοποθετήσεως σε αυτούς και της διακίνησης μέσω αυτών των παρανόμων εσόδων, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια σε αυτά, προϋποθέτει ασφαλώς, τουλάχιστον, παράνομα έσοδα, τα οποία από ουδέν στοιχείο της δικογραφίας προκύπτει.

Συμπέρασμα:

Είναι πλέον ή βέβαιον πως ουδεμία έκνομη δραστηριότητά μου έχει λάβει χώρα από εμένα σε βάρος του οιουδήποτε, πολλώ δε άλλον δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί σε βάρος μου κατηγορία και δη για οιοδήποτε αδίκημα», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπόμνημά του, μέρος του οποίου αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή