Όρος Φαλακρό: Ο ορειβάτης που επέζησε μετά από χτύπημα κεραυνού - «Έσβησε» συναθλητής του

Η μνήμη του τραυματισμένου ορειβάτη ξεκινά από όταν ανοίγει τα μάτια και βλέπει τις αγωνιώδεις προσπάθειες για βοήθεια για τον φίλο του μετά το χτύπημα από κεραυνό
Όρος Φαλακρό: Ο ορειβάτης που επέζησε μετά από χτύπημα κεραυνού - «Έσβησε» συναθλητής του
Φωτ.: unsplash
2'

«Ήμουν σε μία απόσταση γύρω στα 5 μέτρα από τον συναθλητή μου που τον χτύπησε ο κεραυνός. Ήταν ακαριαίο το χτύπημα» εξομολογήθηκε ο ορειβάτης Χαράλαμπος, Εφραιμίδης για τη νύχτα που για εκείνον άλλαξαν τα πάντα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ορειβάτη που σώθηκε όταν κεραυνός έπεσε κοντά στον ίδιο κι άλλους δύο ορειβάτες στο Όρος Φαλακρό, με τραγικό απολογισμό ένα νεκρό και έναν τραυματία. Δύο χρόνια μετά το δυστύχημα ο ίδιος μιλά και περιγράφει τα όσα δραματικά έζησε.

Όλα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2022 όταν η παρέα των ορειβάτων ξεκίνησε από τους πρόποδες του Φαλακρού Όρους στη Δράμα, μαζί με δεκάδες ακόμα που έπαιρναν μέρος σε ορειβατικό αγώνα και κάποια στιγμή αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους.

Η μνήμη του τραυματισμένου ορειβάτη ξεκινά από όταν ανοίγει τα μάτια και βλέπει τις αγωνιώδεις προσπάθειες για βοήθεια για τον φίλο του. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και παρέμεινε για 5 μέρες.

«Ακαριαίο το χτύπημα»

«Είμαι ευτυχής που είμαι ζωντανός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ορειβάτης Χαράλαμπος, Εφραιμίδης.

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού αγώνα, οι 55 αθλητές έπρεπε να καλύψουν μια μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνώντας από τις έξι ψηλότερες κορυφές του βουνού, μέχρι τον τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ο κύριος Εφραιμίδης έχει συνειδητοποιήσει πως μέσα σε όλο αυτό που του έτυχε, δεν πρέπει να αισθάνεται άτυχος. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν οι περισσότεροι αθλητές τερμάτισαν, χωρίς η παρέα των ορειβατών να εμφανίζεται.

«Ήμουν σε μία απόσταση γύρω στα 5 μέτρα από τον συναθλητή μου που τον χτύπησε ο κεραυνός» είπε αρχικά ο κ. Εφραιμίδης και στη συνέχεια πρόσθεσε «ήταν ακαριαίο το χτύπημα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή