Σεισμοί στην Κρήτη: Πώς ερμηνεύουν το φαινόμενο οι ειδικοί - Αισθητοί μέχρι την Τουρκία

Και τρίτη σεισμική δόνηση μέσα σε λίγη ώρα 
Σεισμοί στην Κρήτη: Πώς ερμηνεύουν το φαινόμενο οι ειδικοί - Αισθητοί μέχρι την Τουρκία
2'

Προβληματισμό προκαλεί το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων σεισμικών δονήσεων απόψε στην Κρήτη.

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων νότια του Ηρακλείου, μετά και την τελευταία σεισμική δόνηση που σημειώθηκε απόψε και πρόκειται για την τρίτη σε διάρκεια λίγης ώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τους δύο προηγούμενους ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,5 β. της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νότια του νομού Ηρακλείου. Ο σεισμός καταγράφηκε 5 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η εκτίμηση Λέκκα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, δεν υπάρχει καμία ζημιά καταγεγραμμένη στην περιοχή, όπως είπε στο neakriti.gr.

Ωστόσο ο δεύτερος σεισμός ήταν επίγειος και αρκετά δυνατός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχήσουν. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε «έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος μας είπε να κάνουμε λίγο υπομονή, καθώς μαζεύει δεδομένα για να δει για ποιο ρήγμα πρόκειται. Ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Τι αναφέρει ο Άκης Τσελέντης

Για τους δυο αρχικούς σεισμούς μίλησε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Υπάρχουν δυο περιοχές Β και Ν της Κρήτης που μας έδωσαν σήμερα λίγους μικρούς σεισμούς με τους μεγαλύτερους 4,5R και 4,6R Νότια. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας για τους κατοίκους του Ηρακλείου που έγιναν πολύ αισθητοί. Απλώς να εφαρμόζουν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης

Όσοι κολυμπούν στις Ν παραλίες αν δουν κάποια απόσυρση των υδάτων ας απομακρυνθούν από την ακτή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:03ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρύα Πιάτα