Λέκκας για Κρήτη: «Πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία»

Δύο σεισμοί μεγέθους 4,5 και 4,6 ρίχτερ σημειώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν τρεις ακόμα σεισμοί μικρότερου μεγέθους.
Λέκκας για Κρήτη: «Πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία»
1'

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Κρήτη το βράδυ της Τρίτης μέσα σε χρονικό διάστημα μίας ώρας, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και ειδικούς.

Οι σεισμοί μεγέθους 4,5 και 4,6 ρίχτερ σημειώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν τρεις ακόμα σεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Είχαμε πέντε δονήσεις, το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο και είχαμε σταδιακή μετάθεση της δραστηριότητας προς το νότιο τμήμα, απομακρυνόταν από το χέρσο».

«Υπήρχε προβληματισμός για την δραστηριότητα, ωστόσο παρακολουθούμε την εξέλιξη», είπε ο κύριος Λέκκας σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις».

«Είναι η πιο ενεργή σεισμική περιοχή της χώρας, σεισμοί αναμένονται, τους αξιολογούμε κάθε φορά, δεν υπάρχει ανησυχία από την συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή