Δολοφονία Ψυχικό: Οι κάμερες «δείχνουν» τον «μοναχικό λύκο» εκτελεστή - Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε δύο άξονες για τη δολοφονία στο Ψυχικό
4'

Το πάζλ της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη που έγινε στο Νέο Ψυχικό το πρωί της Τρίτης επιχειρούν να συνθέσουν τα στελέχη των Αρχών που χειρίζονται την υπόθεση. Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συμβάλουν στο να ξεθολώσει το τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκτελεστής του 54χρονου με τα μαύρα ρούχα και το λευκό κράνος, έφθασε και έφυγε από το σημείο που δολοφόνησε τον 54χρονο και χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα για να του πάρει τη ζωή και να εξαφανισθεί. Πέρασε αθόρυβα από δεκαοκτώ κάμερες και τουλάχιστον οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή του τριγώνου Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό και την ιδιαίτερα υψηλή κυκλοφορία και κίνηση οχημάτων λόγω της ώρας.

Η καλομελετημένη εκτέλεση σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Τρίτης και 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του. Η επιχείρηση είχε λάβει χώρα στο σημείο και μια ημέρα πριν, νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι Αστυνομικές Αρχές από το βιντεοληπτικό υλικό. Επομένως ο εκτελεστής είχε φτιάξει ένα λεπτομερές σχέδιο της δολοφονίας, το έκανε πρόβγα και το έβγαλε εις πέρας.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον διαβόητο δολοφόνο που οι φήμες της Μυκόνου λένε πως έψαχνε τους τελευταίους μήνες ισχυρό «παίκτη» της περιοχής.

Οι έρευνες στρέφονται στην αποκάλυψη του φυσικού αυτουργού, του πλήρους δρομολογίου άφιξης στο σημείο της δολοφονίας αλλά και της αναχώρησης καθώς υπάρχουν δεκάδες κάμερες κατά μήκος των δρόμων. Το σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι γιατί ο πιστολέρο έδρασε μόνος του χωρίς να χρησιμοποιήσει οδηγό, όπως γίνεται στις «επιχειρήσεις» εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για «μοναχικό λύκο» που ενδεχομένως ήρθε από το εξωτερικό, χτύπησε και εξαφανίστηκε, με βασικό χαρακτηριστικό την ακρίβεια στις κινήσεις αλλά και μια ομάδα υποστήριξης από πίσω.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο εντολέας, βρίσκεται σε αυτό που λέμε «μαφία της Μυκόνου». Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι αν η δολοφονία αποτελεί την κορύφωση ενός πενταετούς πολέμου σε βάρος του 54χρονου μεγαλοτοπογράφου με ξυλοδαρμούς, απειλές και ηχηρά μηνύματα ή πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, άσχετο με το παρελθόν.

Στη Μύκονο μεταβαίνουν οι Αρχές

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν πως στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.

Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του τοπογράφου, ενώ κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Μύκονο στη προσπάθεια τους να απαντήσουν τα δύο ερωτήματα: Ποιός και γιατί τον δολοφόνησε. Είναι πεπεισμένοι πως η υπόθεση σχετίζεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Στη Μύκονο ο 54χρονος τοπογράφος είχε αναπτύξει, κυρίως, τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ασχολούμενος με οικόπεδα «φιλέτα» του νησιού. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να χειριζόταν το 80% των τοπογραφικών εργασιών στο νησί, ενώ φαίνεται πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για δύσκολες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν οικόπεδα που βρίσκονται κοντά στην αιγιαλίτιδα ή στο βουνό.

Ποιός είναι ο 54χρονος τοπογράφος

Ο τοπογράφος μηχανικός που δολοφονήθηκε ήταν γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Ωστόσο στη Μύκονο το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο 54χρονος απέκτησε αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο νησί των ανέμων, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ο ίδιος είχε έρθει σε σύγκρουση με διάφορους επιχειρηματίες με κάποιες υποθέσεις, όπως αυτή που αφορούσε πασίγνωστη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο, να φτάνουν στα δικαστήρια.

Ο 54χρονος δεν είχε ποινικό μητρώο και φέρεται να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού πριν από λίγα χρόνια, όχι μία, αλλά δύο φορές στην Μύκονο.

Η πρώτη ήταν το Σεπτέμβριο του 2021 έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. Τότε είχε κάνει καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάποιον ως δράστη ή εντολέα της επίθεσης. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία ότι δεν εμφανίστηκε στον ιατροδικαστή την επομένη, προκειμένου να εξεταστεί και να αποτυπωθούν γραπτώς τα τραύματά του.

Σχετικές ειδήσεις