Δολοφονία στο Ψυχικό: Ο εκτελεστής περίμενε τον 54χρονο για 1,5 ώρα πριν τον σκοτώσει

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν ήδη τη σειρά από βίντεο για να εντοπίσουν εκείνο το στοιχείο που θα οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας στο Ψυχικό
3'

Με τα δεκάδες βίντεο και τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη των Ανθρωποκτονιών, ψάχνουν να βρουν την άκρη του νήματος για τη στυγερή δολοφονία που έγινε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου με θύμα τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη. Οι Αρχές προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη αλλά και των ηθικών αυτουργών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο έγκλημα καθώς ο δράστης πέρασε «αθόρυβα» από δεκαοκτώ κάμερες και τουλάχιστον οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή του τριγώνου Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό και την ιδιαίτερα υψηλή κυκλοφορία και κίνηση οχημάτων λόγω της ώρας. Ο δράστης φαίνεται να γνώριζε απέξω το πρόγραμμα που ακολουθούσε ο τοπογράφος με κάποιους να εκτιμούν πως πιθανόν να είχε κάνει και «πρόβες» πριν το χτύπημα προκειμένου να σιγουρευθεί πως υπάρχουν δίοδοι διαφυγής.

Έτσι, η καλομελετημένη εκτέλεση σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Τρίτης και 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του, αιφνιδίασε τον 54χρονο, τον σκότωσε και έγινε... καπνός.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Αξιοσημείωτη για τους ερευνητές είναι η λεπτομέρεια που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής - «μοναχικός λύκος» στο έγκλημα. Ο ίδιος είχε αντιγράψει ακόμη και σφραγίδα από το ΚΤΕΟ. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν ήδη τη σειρά από βίντεο για να εντοπίσουν εκείνο το στοιχείο που θα οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη και εκείνων που «παρήγγειλαν» τη δολοφονία.

Οι έρευνες στρέφονται στην αποκάλυψη του φυσικού αυτουργού, του πλήρους δρομολογίου άφιξης στο σημείο της δολοφονίας αλλά και της αναχώρησης καθώς υπάρχουν δεκάδες κάμερες κατά μήκος των δρόμων. Το σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι γιατί ο πιστολέρο έδρασε μόνος του χωρίς να χρησιμοποιήσει οδηγό, όπως γίνεται στις «επιχειρήσεις» εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για «μοναχικό λύκο» που ενδεχομένως ήρθε από το εξωτερικό, χτύπησε και εξαφανίστηκε, με βασικό χαρακτηριστικό την ακρίβεια στις κινήσεις αλλά και μια ομάδα υποστήριξης από πίσω.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο εντολέας, βρίσκεται σε αυτό που λέμε «μαφία της Μυκόνου». Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι αν η δολοφονία αποτελεί την κορύφωση ενός πενταετούς πολέμου σε βάρος του 54χρονου μεγαλοτοπογράφου με ξυλοδαρμούς, απειλές και ηχηρά μηνύματα ή πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, άσχετο με το παρελθόν.

Ποιος είναι ο τοπογράφος

Ο τοπογράφος έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές πάρα μόνο το 2021 όταν ο ίδιος ως θύμα ξυλοδαρμού απευθύνθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Χαλανδρίου. Όσοι τον ξέρουν μιλούν για έναν ήσυχο επαγγελματία που γνώριζε πολύ καλά τη δουλειά του. «Έδρα» της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήταν η Μύκονος ενώ είχε ανοιχτεί επίσης σε Ίο και Πάρο.

Το συμβόλαιο θανάτου για τον 54χρονο

Οι αστυνομικοί που έχουν γνώση της κατάστασης εκτιμούν πως το συμβόλαιο θανάτου είχε σίγουρα υψηλό τίμημα καθώς ο δολοφόνος φαίνεται ότι έδρασε μόνος του.

Πιο συγκεκριμένα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και βίντεο δεν προκύπτει πως υπήρχε ομάδα υποστήριξης. Μόλις ο 54χρονος τοπογράφος πάρκαρε το σκούρο εταιρικό ηλεκτρικό όχημα μάρκας BMW, τον πλησίασε και με το δεξί χέρι τράβηξε το πιστόλι των 9 χιλιοστών και αφού άδειασε μια γεμιστήρα πάνω στο κορμί του στόχου του, στη συνέχεια αλλάζει γεμιστήρα και ρίχνει τις λεγόμενες «χαριστικές» βολές, για να είναι σίγουρος πως ο 54χρονος δεν αναπνέει.

Αμέσως μετά, φεύγει κατά μήκος της οδού Κρήτης και έκτοτε τα ίχνη του χάνονται.

Σχετικές ειδήσεις