Θεσσαλονίκη: Συνολικά 20 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από τη αρχή της αντιπυρικής περιόδου

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες, στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, όταν στη διάρκεια γεωργικών εργασιών προκλήθηκε πυρκαγιά.
Θεσσαλονίκη: Συνολικά  20 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από τη αρχή της αντιπυρικής περιόδου
1'

Συνολικά είκοσι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και χθες, Τρίτη 2/7, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και όλες αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι φωτιές σημειώθηκαν σε Βασιλικά, Περιστερά, Θέρμη, Νέα Ραιδεστό, Πλαγιάρι, Καρδία, Σουρωτή και Τρίλοφο, με τελευταίο περιστατικό, χθες, στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, όταν στη διάρκεια γεωργικών εργασιών προκλήθηκε πυρκαγιά.

Ο υπαίτιος της χθεσινής φωτιάς συνελήφθη από τους αρμόδιους ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.856 ευρώ. Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε έξι ακόμη περιπτώσεις σε πολίτες που ήταν υπαίτιοι για την πρόκληση πυρκαγιάς. Τρία εξ αυτών αφορούσαν πολίτες του Τριλόφου και τα υπόλοιπα περιπτώσεις σε Καρδία, Νέα Ραιδεστό και Θέρμη. Τα πρόστιμα ανήλθαν κατά περίπτωση από 1.800 έως 3.000 ευρώ. Επίσης, σε άλλα οκτώ περιστατικά η Πυροσβεστική προέβη σε αυστηρές συστάσεις προς ιδιοκτήτες ακινήτων όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Ο δήμος Θέρμης συνιστά στους πολίτες προσοχή και να τηρούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η πυροσβεστική διάταξη, προσθέτοντας πως υπάρχει καθημερινή και συνεχής επιτήρηση όλων των δασικών εκτάσεων καθώς και άλλων περιοχών με πράσινο, όπως άλση, πάρκα κ.λπ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:19ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί