Γλυκά Νερά: Συνελήφθη ο υπεύθυνος για την πτώση του drone που προκάλεσε την πυρκαγιά

Από τις 4 προσαγωγές των ατόμων που πέταξαν ανεπιτυχώς το drone στον Υμηττό, και προκλήθηκε πυρκαγιά, συνελήφθη ο ένας.
2'

Ο υπεύθυνος για την πτήση του στρατιωτικού τύπου drone, ιδιωτικής εταιρείας, συνελήφθη από την Πυροσβεστική, ως υπεύθυνος για την πρόκληση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στον Υμηττό, κοντά στην περιοχή των Γλυκ΄βν Νερών.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί 4 προσαγωγές και η μία εξ αυτών μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675€.

Ο άνδραςς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αποτυχημένη πτήση που παραλίγο να κάψει τον Υμηττό

Από πτώση drone ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Υμηττό, στα Γλυκά Νερά, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr Χάρης Γκίκας που έφτασε στο σημείο, κατέγραψε το στρατιωτικό drone που είχε καταπέσει, το οποίο κατασκευάζεται από γνωστή εταιρεία με έδρα τα Γλυκά Νερά.

Το συγκεκριμένο drone κατασκευάζεται από ιδιωτική εταιρεία για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ έχει και τη δυνατότητα μεταφοράς και ρίψης μικρών ρουκετών.

Όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν τέτοιου τύπου UAV.

Λίγο αργότερα προσήχθησαν 4 άτομα στο Α.Τ Παιανίας, μεταξύ αυτών και ο χειριστής του drone, ενώ νωρίτερα ο δήμαρχος Παιανίας είχε αναφερθεί στο γεγονός.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 105 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα, 26 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Νωρίτερα, εκκενώθηκε το Αμερικάνικο Κολέγιο, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού.

Η ζωντανή μετάδοση του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πυρόσβεσης:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το συγκεκριμένο drone, που κατασκευάζεται από ελληνική εταιρεία, εν δράσει: