Αμοργός: Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του Αμερικανού τουρίστα - Το «λάθος» μονοπάτι

Η σύντροφος του αγνοούμενου 59χρονου Αμερικανού τουρίστα συνεχίζει τις έρευνες μαζι με ντόπιους συγκεντρώνοντας όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί
Αμοργός: Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του Αμερικανού τουρίστα - Το «λάθος» μονοπάτι
2'

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο Αμερικανός τουρίστας Άλπμερτ Κάλιμπετ αγνοείται στην Αμοργό, ενώ οι επίσημες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί.

Η σύντροφός του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νησί, το οποίο και οργώνει καθημερινά προκειμένου να εντοπίσει ακόμα και ένα ίχνος από τον αγαπημένο της, σε συνεργασία με ντόπιους και φίλους του ζευγαριού, συγκεντρώνοντας πληροφορίες και στοιχεία από όπου μπορεί για την τύχη του.

Σε νέα της ανάρτηση σε γκρουπ του νησιού στο Facebook η Ντέμπι Λεσάν ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για τα πρόσφατα δεδομένα που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε για την εξαφάνιση του συνταξιούχου αστυνομικού, σχετικά με την πορεία που ακολούθησε εκείνο το μοιραίο πρωινό της 11ης Ιουνίου.

Ποιο μονοπάτι ακολούθησε τελικά

Η Λεσάν συναντήθηκε και συνομίλησε με το ζευγάρι που είδε τον 59χρονο για τελευταία φορά πριν εξαφανιστεί και της είπαν ότι ο Κάλιμπετ εκείνο το πρωί δεν ήθελε να πάει προς τη Χώρα του νησιού, αλλά στα Κατάπολα, ακολουθώντας το μονοπάτι 8, όμως τον είδαν αν στρίβει αριστερά, προς τη Χώρα, αναζητώντας το συγκεκριμένο μονοπάτι. Γιαυτό τον λόγο μάλιστα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Αμερικανός ήθελε να πάει στη Χώρα, ενώ εκείνος αναζητούσε τον δρόμο για τα Κατάπολα.

amorgos.jpg

Και ενώ φαινομένικα έστριψε αριστέρα, λίγο πιο κάτω είναι πολύ πιθανό να συνάντησε το μονοπάτι 8 και να το ακολούθησε, μετά από ένα ζιγκ ζαγκ που κάνει ο δρόμος και να κατευθύνθηκε έτσι τελικά προς Κατάπολα και ίσως να χάθηκε στην πορεία, ή να συνέβη κάτι στους δύσκολους δρόμους τη Αμοργού.

Η σύντροφός του είναι σίγουρη ότι ο Κάλιμπετ δεν κινήθηκε προς τη Χώρα, έτσι περπάτησε ξανά το σημείο, σύμφωνα με όσα της είπε το ζευγάρι που συνάντησε, αλλά και ένας βοσκός, αναζητώντας κάποιο ίχνος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή