Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στον Σταύρο Δέμο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον ιδρυτή και πρόεδρo της φαρμακοβιομηχανίας DEMO. 
Ο Σταύρος Δέμος
Ο Σταύρος Δέμος
DEMO
3'

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτισαν τον Σταύρο Δέμο, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες, σύσσωμη η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι, το πρωί της Πέμπτης (04/07/2024).

Ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής και πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, «έφυγε» πλήρης ημερών, περιτριγυρισμένος από τους οικείους του, έχοντας ζήσει μια ζωή γεμάτη επιτυχίες στον επιχειρηματικό στίβο και πολλή αγάπη όντας ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης.

Γεννημένος στην Τρίπολη, από πατέρα Αρκά και μητέρα Αϊβαλιώτισσα, ο Σταύρος Δέμος σπούδασε Οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από ένα φαρμακείο στου Παπάγου, αλλά το ανήσυχο πνεύμα του και η φιλοδοξία του τον οδήγησαν στην ίδρυση της DEMO, η οποία αποτελεί σήμερα μια από τις πιο ισχυρές και αξιόπιστες φαρμακοβιομηχανίες διεθνώς. Κινητήριος δύναμή του ήταν το όραμά του για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Εργατικός και με πίστη στους ανθρώπους, ο Σταύρος Δέμος διακρίθηκε ως πρωτεργάτης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου. Το αληθινό κληροδότημα του Σταύρου Δέμου, όμως, ήταν η αγάπη και ο σεβασμός που ενέπνεε στον περίγυρό του. Επιδίωκε την προσωπική σχέση και είχε τον ρόλο μέντορα για πολλούς νέους ανθρώπους, τους οποίους συμβούλευε να έχουν θετική σκέψη, να βάζουν στόχους και να εργάζονται για τα όνειρά τους.

Ο Σταύρος Δέμος είχε, επίσης, πλούσια φιλανθρωπική δράση. Βραβεύθηκε πολλές φορές για το κοινωνικό του έργο και χαρακτηριζόταν από το αίσθημα δικαίου και την άσβεστη σπιρτάδα στα μάτια του. Πυξίδα του, ήταν η συμβουλή του πατέρα του: «Το αύριο είναι το σήμερα και το σήμερα είναι το χθες. Ό,τι είναι να κάνεις, κάν’το τώρα. Αύριο είναι αργά, το έχεις χάσει», την οποία είχε μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Τις αξίες του Σταύρου Δέμου, διαφυλάσσουν τα παιδιά του Δημήτρης Δέμος, Στέλλα Δέμου και Ιωάννα Δέμου, που έχουν αναλάβει τα ηνία του ομίλου, συνεχίζοντας μια πορεία επιτυχιών. Υπό την ηγεσία του Δημήτρη Δέμου, η DEMO αυτή τη στιγμή υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα της χώρας, φιλοδοξώντας να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία και διεθνώς. Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας έργα που αναβαθμίζουν τον ελληνικό φαρμακευτικό κλάδο και την Ελλάδα συνολικά, τοποθετώντας τη χώρα στην αιχμή της καινοτομίας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς.

Άλλωστε αυτό ήταν το πνεύμα του Σταύρου Δέμου, πάντα σκεφτόταν το καλό του τόπου του και το καλό των συνανθρώπων του, καθώς ήταν εκπρόσωπος μιας γενιάς που στήριξε τη «μικρή Ελλάδα» και την έκανε «τεράστια» στον τομέα του φαρμάκου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή