Φθιώτιδα: «Μακελειό» σε ποιμνιοστάσιο από λύκο

Γέμισε από άψυχα σώματα και το διπλανό ελαιοπερίβολο…
1'

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (4/7) κτηνοτρόφος στην Αταλάντη, καθώς είδε πνιγμένα και διαμελισμένα τα 24 πρόβατα που μεγάλωνε στο ποιμνιοστάσιο του, 300 περίπου μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια της πόλης.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, σύμφωνα με τα ίχνη που βρέθηκαν και από τον τρόπο δράσης, είναι βέβαιο ότι έπεσαν θύμα ενός ενήλικου μεγαλόσωμου λύκου, που είχε κάνει εδώ και μέρες την εμφάνισή του στην περιοχή, τριγυρνώντας στα όρια των σπιτιών του οικισμού.

Το άγριο ζώο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πήδηξε τον φράχτη του μαντριού και άρχισες να πνίγει τα πρόβατα εντός του ποιμνιοστασίου. Από τον πανικό που επικράτησε τα ζώα έριξαν την πόρτα και αναζήτησαν προστασία σε διπλανό ελαιοπερίβολο.

Ο λύκος όμως πρόλαβε και σκότωσε και εκείνα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται παντού μέλη από τα οικόσιτα ζώα.

Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να πιστέψει για το κακό που τον βρήκε από τη μία στιγμή στην άλλη και ενημέρωσε αρμοδίως για την καταγραφή του συμβάντος.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερώσει για την ύπαρξη του άγριου ζώου στην περιοχή και κοντά στην Αταλάντη ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα τολμούσε να επιτεθεί τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή με αρκετά σκυλιά τριγύρω.

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα κοντινά ποιμνιοστάσια και φάρμες λαμβάνουν ήδη πρόσθετα μέτρα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ενστικτωδώς το άγριο ζώο θα ξαναχτυπήσει στην περιοχή όπου βρήκε τροφή.