Ακρίβεια: Εκτροχιάζονται οι τιμές στα ακτοπλοϊκά – Ολόκληρος μισθός για το ταξίδι οικογένειας

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσονται για τους εκδρομείς οι ανατιμήσεις στις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Ακρίβεια: Εκτροχιάζονται οι τιμές στα ακτοπλοϊκά – Ολόκληρος μισθός για το ταξίδι οικογένειας
1'

Απλησίαστα είναι πλέον τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους εκδρομείς να σκέφτονται δύο και τρεις δορές εάν θα κάνουν φέτος τις καλοκαιρνές του διακοπές σε κάποιο νησί καθώς και μόνο η μεταφορά τους εκεί πιθανόν να τους κάνουν να δαπανήσουν ακόμη και ολόκληρο το δώρο.

Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τις τιμές των ακτοπλοϊκών αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.

Στο δρομολόγιο Σαντορίνη – Ίος, με περίπου ίδια ώρα αναχώρησης στις 10 το πρωί, η μια ακτοπλοϊκή εταιρεία κοστολογεί το δρομολόγιο στην οικονομική θέση του ταχύπλοου που έχει στη γραμμή στα 44,70 και η άλλη στα 45 ευρώ. Την επόμενη μέρα όμως που στη συγκεκριμένη γραμμή μένει μόνο η μία εταιρεία το εισιτήριο κοστίζει 64,70 ευρώ. 20 ευρώ δηλαδή ακριβότερα για την ίδια διαδρομή την ίδια ώρα.

Τα στοιχεία της Eurostat είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί. Μέσα σε 5 χρόνια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί στη χώρα μας κατά 38,1% ενώ ο μέσος όρος αυξήσεων στην Ευρωπαϊκή Eνωση είναι μόλις 10,5 %.

Στο μεταξύ, ο κλάδος βρίσκεται σε αναμονή για την παρέμβαση της επιτροπής ανταγωνισμού και της λειτουργίας παρατηρητηρίου τιμών. Προς το παρόν πάντως οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποί με τα ακριβά εισιτήρια, παρά το γεγονός πως τα καύσιμα των πλοίων κοστίζουν λιγότερο από πέρυσι.

Τονίζεται ότι φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τον Αύγουστο θα σημειωθούν και νέες ανατιμήσεις στα εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς.

Δείτε το βίντεο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή