Αμοργός: Τα νέα στοιχεια στην εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα - Όλα δείχνουν ότι είχε ατύχημα

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό ο 59χρονος πρώην αστυνομικός να είχε κάποιο ατύχημα ενώ έκανε πεζοπορία στα δύσκολα μονοπάτια του νησιού
2'

Συνεχίζει να αγνοείται ο Αμερικανός Άλμπερτ Κάλιμπετ στην Αμοργό, με τις προσπάθειες εντοπισμού του από την σύντροφό του αλλά και ντόπιους να συνεχίζονται.

Μάλιστα τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό ο 59χρονος πρώην αστυνομικός να είχε κάποιο ατύχημα ενώ έκανε πεζοπορία στα δύσκολα μονοπάτια του νησιού.

Η σύντροφός του, Ντέμπι Λεσάν από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του ταξίδεψε στο νησί και δίνει καθημερινό αγώνα συγκεντρώνοντας στοιχεία και πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσει έστω και ένα σημάδι του.

Επικοινωνεί με όποιον είδε τον 59χρονο στο νησί τις τελευταίες ώρες πριν πάει για πεζοπορία το πρωινό της 11ης Ιουνίου, ενώ οργώνει καθημερινά το νησί μαζί με φίλους αλλά και ντόπιους που συνδράμουν στις προσπάθειες ανεύρεσης του Κάλιμπετ.

Η Λεσάν μοιράζεται τις εξελίξεις για την υπόθεση στην ομάδα Amorgos στο Facebook, όπου το πρωί αποκάλυψε ότι επιβεβαιώθηκε πως ο 59χρονος πρώην αστυνομικός δεν κατευθύνθηκε προς τη Χώρα του νησιού, όπως αρχικά ερευνούσαν και οι Αρχές, αλλά πήγε προς τα Κατάπολα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχε κάποιο ατύχημα.

Στην ανάρτησή της μεταξύ άλλων έγραψε: «Πριν ξεκινήσουμε την αναζήτηση για τον Άλμπερτ σήμερα πρέπει να σας πω ξανά ευχαριστώ. Είχαμε ένα υπέροχο απόγευμα με φίλους και ένας από αυτούς τυχαίνει να είναι ο αδελφός του βοσκού που είδε τελευταίος τον άλμπερτ γύρω στις 12:00-12:30 στις 11 Ιουνίου. Εξήγησε ότι ο Άλμπερτ δεν θα μπορούσε να κατευθύνεται προς τη Χώρα, γιατί ο αδελφός του περνούσε από το σημείο και δεν τον είδε, επομένως πρέπει να συνέχισε στο μονοπάτι 8 προς κατάπολα η να είχε κάποιο ατύχημα. έχει αποκαταστήσει την πίστη μου και είμαστε πιο δυνατοί από ποτε».

Φαίνεται λοιπόν πως το θρίλερ για την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα, που αγνοείται ενώ ήρθε για διακοπές στη χώρα μας δεν έχει τελειώσει, καθώς η συντροφός του δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους με τις έρευνες και να σταματήσει μόνο όταν βρει τον 59χρονο, με τις ελπίδες ωστόσο να σβήνουν, δεδομένου ότι το διάστημα είναι πολύ μεγάλο και τα στοιχεία ελάχιστα για την τύχη του.