Θεσσαλονίκη: Άστεγος σκότωσε άστεγο - Διέφυγε στη Βουλγαρία ο δράστης

Το στυγερό έγκλημα εξιχνιάστηκε μετά από 6 μήνες
Θεσσαλονίκη: Άστεγος σκότωσε άστεγο - Διέφυγε στη Βουλγαρία ο δράστης
2'

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 47χρονου Ρουμάνου που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως δράστης του άγριου εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ένας 47χρονος Βούλγαρος.

Όπως είχε γίνει γνωστό, δράστης και θύμα είχαν μια λεκτική αντιπαράθεση στις 8 Ιανουαρίου του 2024 στην οδό Βαλαωρίτου. Τότε ο 47χρονος Βούλγαρος επιτέθηκε με ξύλινο στειλιάρι στον 47χρονο Ρουμάνο και τον χτύπησε, προκαλώντας του βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το θύμα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία μέρα μετά τη δολοφονική επίθεση ο δράστης διέφυγε στη Βουλγαρία. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Η ανακοίνωση της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναφέρει:

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης συνομήλικος του αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος, απογευματινές ώρες της 08-01-2024 έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση που είχε με το θύμα, τον τραυμάτισε με ξύλινο αντικείμενο στο κεφάλι. Ο παθών διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία κατέληξε λόγω των τραυμάτων του.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας προέκυψε ότι, ο δράστης μετά το συμβάν, μετέβη σε γειτονική Χώρα, όπου τυγχάνει σεσημασμένος για κλοπές και φθορές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή