Καιρός: «Καμίνι» η χώρα μετά τις καταιγίδες - Οι περιοχές που θα σημειώσουν 40άρια τη νέα εβδομάδα

Ξανά στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - «Καμπανάκι» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο
2'

Μετά την διήμερη κακοκαιρία που «χτύπησε» την χώρα, επιστρέφουν ξανά οι υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/6) αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στην Αθήνα στους 33 34 βαθμούς, στους 36 βαθμούς στα δυτικά, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 6 και από το απόγευμα στα 7 μποφόρ.

Οι περιοχές που θα «ψηθούν» τη νέα εβδομάδα

Όπως επεσήμανε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μέσα από την πρόγνωσή του στην ΕΡΤ, την επόμενη εβδομάδα, θα σημειωθούν ισχυρά μελτέμια έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού.

Από τη Δευτέρα, το θερμόμετρο θα φτάσει και για λίγο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Στην Αττική θα φτάσει τους 37 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 35-36 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις