Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα - Πότε βγαίνουν οι βάσεις

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν παραδοσιακά και στα Λύκεια της χώρας
Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα - Πότε βγαίνουν οι βάσεις
INTIME NEWS
3'

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών και μουσικών μαθημτάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr. Εφόσον ολοκληρωθεί και η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των βάσεων, το αργότερο μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

Οι απόφοιτοι μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους είτε στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, όπου εισέρχονται πληκτρολογώντας τον 8 ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες θα δουν αναλυτικά τις επιδόσεις τους.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι που είχαν ήδη υποβάλλει τη σχετική αίτηση, θα λάβουν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Φυσικά, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν παραδοσιακά και στα Λύκεια της χώρας, με τη δοαφορά ότι οι καταστάσεις δεν θα περιέχουν τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά μόνο οι κωδικοί τους και οι βαθμολογίες.

Υπολογισμός μορίων και υποβολή μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, https://markcalc.it.minedu.gov.gr/ θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή όσων ενδιαφέρονται στα Δημόσια ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 9 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής του Μηχανογραφικού.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους δελτίο και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις μέσω της Προσωρινής Αποθήκευσης Μηχανογραφικού πριν προχωρήσουν στην τελική υποβολή του Μηχανογραφικού το αργότερο σε ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του μηχανογραφικού δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή