Χίος: Η ενημέρωση του Λιμενικού για την επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες και διακινητή

Το σκάφος που καταδίωξε το Λιμενικό, επέστρεψε στα τουρκικά ύδατα.
Χίος: Η ενημέρωση του Λιμενικού για την επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες και διακινητή
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.
1'

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί (05/07) με σκάφος μεταναστών ανοιχτά της Χίου, στο οποίο επέβαιναν 15 άτομα μαζί με τον διακινητή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για παράτυπους μετανάστες που επιχείρησαν να πλησιάσουν το νησί της Χίου για να αποβιβαστούν. Όμως, έγιναν αντιληπτοί και στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού.

Τότε, από το ταχύπλοο των μεταναστών έπεσαν πυροβολισμοί προς το σκάφος του λιμενικού και οι λιμενικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας τον αέρα. Το σκάφος δεν κατάφερε να πλησιάσει στη στεριά και έτσι επέστρεψε προς τα τούρκικα θαλάσσια ύδατα.

Η ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος ΛΣ–ΕΛΑΚΤ ότι ταχύπλοο σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν με πορεία προς τη Χίο.

Το περιπολικό σκάφος ΛΣ–ΕΛΑΚΤ, αφού εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος, πραγματοποίησε προειδοποιητικά ηχητικά σήματα, στα οποία το ταχύπλοο σκάφος δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοου έριξε βολές.

Tο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους πραγματοποίησε δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, ενώ στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το ταχύπλοο σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή