Σκιά του εαυτού του ο Απόστολος Λύτρας – Πώς κυλούν οι μέρες στη φυλακή

Σκεπτικός και ήρεμος αναμένει την απόφαση για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε πριν από μία εβδομάδα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών
Σκιά του εαυτού του ο Απόστολος Λύτρας – Πώς κυλούν οι μέρες στη φυλακή
INTIME.
4'

Περίπου 2 εβδομάδες έχουν περάσει από το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που ενεπλάκη ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας με τη σύζυγό του.

Πλέον ο ποινικολόγος βρίσκεται πίσω από τις πόρτες των φυλακών του Κορυδαλλού και κρατείται στη VIP πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος προπαθώντας να συνηθίσει την νέα του ζωή.

Ο Απόστολος Λύτρας μετά την επίθεση σε βάρος της συζύγου του κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης με την ελπίδα να γίνει δεκτό και να ανοίξει για τον ίδιο η πόρτα της ελευθερίας. Την ίδια στιγμή ο 52χρονος ποινικολόγος σκέφτεται ξανά τον πλειστηριασμό της μεζονέτας του, στο Χαλάνδρι, που θα γίνει όπως όλα δείχνουν σε λίγους μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο ποινικολόγος έχει γίνει σκιά του εαυτού του καθώς ο 52χρονος έχει χάσει πολλά κιλά και έχει αλλάξει η όψη του. Καθημερινά καπνίζει και ανταλλάσσει τηλεκάρτες για τσιγάρα. Στο μεταξύ τον επισκέπτονται καθημερινά οι κόρες του, που προσπαθούν να τον στηρίξουν, με τον ίδιο να είναι λιγομίλητος και να μην προαυλίζεται.

Σκεπτικός και ήρεμος αναμένει την απόφαση για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε πριν από μία εβδομάδα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η μετωπική σύγκρουση του ζευγαριού

Στο μεταξύ η σύζυγος του Λύτρα τηρεί σιγή ιχθύος μετά την τελευταία γραπτή της δήλωση και φαίνεται αποφασισμένη να βρεθεί αντιμέτωπη με τον σύζυγό της, στα δικαστήρια, για τον άγριο ξυλοδαρμό της, που περιέγραψε αναλυτικά.

«Ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος Απόστολος Λύτρας, αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει από το σημείο του βαρύτατου τραυματισμού μου στη Βουλιαγμένη, στην μέχρι τότε συζυγική οικία στο Γέρακα και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση», δήλωσε η 37χρονη δικηγόρος.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Λύτρα έχει ζητήσει ήδη να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του ποινικολόγου, για να λάμψει όπως λέει, όλη η αλήθεια για τα όσα έκανε ο ποινικολόγος μετά τον ξυλοδαρμό της.

«Ο λόγος που με πήγε στην μέχρι τότε συζυγική οικία, εκθέτοντάς με σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής και σε κατάσταση ανασφαλή πλέον για την ζωή μου, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του και όλες τις περαιτέρω διαδικασίες που συνεπάγεται η μεταφορά ενός τραυματισμένου ανθρώπου στο νοσοκομείο από προφανή βαρύ ξυλοδαρμό. Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε. Πλην όμως, είναι σαφές, ότι αποδέχθηκε τον κίνδυνο ζωής μου καθώς δεν με μετέφερε στο Νοσοκομείο», δήλωσε.

Η ζωή του Απόστολου Λύτρα στις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζεται, με τον ποινικολόγο να σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις του και μαζί το γεγονός πως είναι πολύ πιθανό πια, να περάσει το υπόλοιπο καλοκαίρι, στο κελί 4 της VIP πτέρυγας που κρατείται, από τις 20 Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Ξανά «στο σφυρί» η μεζονέτα του ποινικολόγου

Όλα αυτά την ώρα που η μεζονέτα του ποινικολόγου στο Χαλάνδρι βγαίνει και πάλι στο σφυρί. Μετά την αναστολή που πέτυχε στις 26 του περασμένου Ιούνη, ο πλειστηριασμός ορίστηκε για τις 9 Οκτωβρίου.

Το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό από μεγάλη τράπεζα που ευελπιστεί να εισπράξει 450.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης για την αγορά της μεζονέτας έχει οριστεί στις 367.877 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη αξία του χώρου στάθμευσης που υπάρχει είναι 11.132 ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες, ο Απόστολος Λύτρας κατάφερε να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό, αλλά όπως φαίνεται δεν κατάφερε να ρυθμίσει το χρέος, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει εκ νέου.

Στην έκθεση του εκτιμητή περιγράφονται οι χώροι της μεζονέτας και οι διαστάσεις του οικοπέδου αναλυτικά.

«Τα διαμερίσματα βρίσκονται σε οικόπεδο επιφάνειας 410,30 τ.μ., το οποίο είναι εντός εγκεκριμένου σχεδίου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, στην θέση «Πάτημα Γέρακα», του Δήμου Χαλανδρίου Αττικής. Το οικόπεδο υπόκειται στις διατάξεις του Ν.1337/1983 περί εισφοράς σε γη και χρήμα», αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή.

Για τον επικείμενο πλειστηριασμό, φέρονται να γνωρίζουν αναλυτικά ορισμένοι από τους πιο στενούς συγγενείς και συνεργάτες του ποινικολόγου, με την πρώην γυναίκα του που ζει σε αυτό, να αγωνία για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

«Θεωρούμε ότι το ακίνητο θα αγοραστεί και θα είναι ελεύθερο από υποθήκη, προσημείωση, βάρος ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση που θα επηρεάσει την αξία του», αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή