Θερινές εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν - Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική και η τελική τιμή
1'

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και ολοκληρώνονται μαζί με το πέρας της θερινής περιόδου στις 31 Αυγούστου.

Επίσης, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, στις 14 του μήνα. Το ωράριο για εκείνη την Κυριακή είναι από 11πμ εως 8μμ.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Πάντως, όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για να μην πέσουν θύματα απάτης από τους εμπόρους. Εφόσον τα προϊόντα διατίθενται σε μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται.

Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος αυτού του ποσοστού.

Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και να μην είναι ανακριβής.

Επιπλέον στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή.

Ακόμη, οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει επιστροφή χρημάτων στον καταναλωτή