Λάρισα: Οχιά δάγκωσε γιαγιά μέσα στο σπίτι της – Προσπάθησε να προστατέψει την 2χρονη εγγονή της

Από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα μία γιαγιά από τη Λάρισα καθώς δέχθηκε το δάγκωμα μιας οχιάς ενώ βρισκόταν στο σπίτι της
1'

Από θαύμα γλίτωσε μια Λαρισαία από δάγκωμα δηλητηριώδους φιδιού και συγκεκριμένα, οχιάς.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το δηλητηριώδες φίδι πέρασε από ανοιχτή πόρτα στο εσωτερικό του σπιτιού και αφού «τρύπωσε» στην κρεβατοκάμαρα, κρύφτηκε κάτω από το κρεβατάκι της εγγονής της, ηλικίας μόλις 2 χρόνων.

Το φίδι από τύχη δεν τσίμπησε το ανήλικο παιδάκι αλλά τσίμπησε το χέρι της γιαγιάς όταν προσπάθησε να το σκοτώσει ρίχνοντας πάνω του πρώτα μια ζακέτα. Αυτό όμως έβγαλε το κεφάλι του από το ρούχο και την τσίμπησε στο δάκτυλο.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη σε εξοχική μονοκατοικία της περιοχής Σκοτίνας και η γυναίκα με φρικτούς πόνους και πρησμένη στο μισό της σώμα, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης σε κρίσιμη, κατά τους γιατρούς, κατάσταση.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή και κατάφεραν να την σώσουν ενώ της είπαν ότι σε περίπτωση που το δηλητηριώδες φίδι τσιμπούσε την εγγονή της δεν θα είχε πολλές ελπίδες να ζήσει.

Να σημειωθεί ότι φέτος ειδικά έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στην ύπαιθρο, πολλά περιστατικά με ερπετά, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο να προσέχουν οι κάτοικοι που έχουν σπίτια στην εξοχή και να μην αφήνουν πόρτες και αλλά περάσματα προς το σπίτι ανοιχτά, ενώ βέβαια σε περίπτωση που δεχθεί κάποιος δάγκωμα φιδιού θα πρέπει να σπεύσει το ταχύτερο στο πλησιέστερο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.