Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη διακινητή - Η στιγμή που πυροβολεί κατά του Λιμενικού

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς από διακινητή μεταναστών σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου
1'

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/7) με μετανάστες ανοιχτά της Χίου, την ώρα που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το νησί προκειμένου να αποβιβαστούν παρανόμως. Ο διακινητής έριξε πυροβολισμούς προς το σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο με τους λιμενικούς να ανταποδίδουν με πυρά στον αέρα για εκφοβισμό.

Μάλιστα, σε βίντεο ντοκουμέντα μέσα από το σκάφος των μεταναστών, που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», διακρίνεται ένα άτομο (προφανώς ο διακινητής) να σημαδεύει με όπλο προς την πλευρά του Λιμενικού και να πυροβολεί.

Το σκάφος δεν κατάφερε να πλησιάσει στη στεριά και έτσι κατευθύνθηκε προς τα τούρκικα θαλάσσια ύδατα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν με πορεία προς τη Χίο.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αφού εντόπισε το Τ/Χ σκάφος, πραγματοποίησε προειδοποιητικά ηχητικά σήματα, στα οποία το Τ/Χ σκάφος δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοου έριξε βολές. Tο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους πραγματοποίησε δύο (02) προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, ενώ στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το Τ/Χ σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές».