Μυτιλήνη: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μανταμάδος

Η φωτιά κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων και των πουρναριών και καίει σε δασική έκταση στα βόρεια του νησιού, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι.
Μυτιλήνη: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μανταμάδος
Politischios.Gr
1'

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Μανταμάδο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση και στο σημείο πνέουν ισχυροί βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα κι από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων κ. Μπιμπούδης τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά αλλά ακόμη είναι σε εξέλιξη γιατί η ένταση της ενισχύεται από τους ανέμους.

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαιρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή