Μεγάλες αλλαγές στις κλήσεις που θα κόβει η Τροχαία - Ξεκινούν πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην ψηφιακή εποχή περνάει και το καθεστώς που ισχύει με τις κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις. 
Μεγάλες αλλαγές στις κλήσεις που θα κόβει η Τροχαία - Ξεκινούν πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
2'

Το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει σε ό,τι αφορά τις κλήσεις της τροχαίας σκιαγράφησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η αστυνομία και η τροχαία κινείται προς μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να πω ότι έχουμε ενισχύσει πάρα πολύ την αστυνόμευση, έχουμε ενισχύσει τους ελέγχους της Τροχαίας. Θα πρέπει να σας πω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει πάνω από 140.000 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 35.000 περίπου παραβάσεις» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Ειδικότερα, είπε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο δουλεύεται τα τελευταία χρόνια πολύ εντατικά, το οποίο πλέον γίνεται πράξη και πλέον θα υπάρχει η ψηφιακή βεβαίωση των παραβάσεων.

«Δηλαδή ο αστυνομικός ο οποίος θα κάνει τον έλεγχο θα μπορεί να βεβαιώνει ψηφιακά μέσα από έναν υπολογιστή. Ο παραβάτης θα δέχεται στο κινητό μήνυμα, αλλά και e-mail και θα πρέπει να ξεχάσουμε σιγά σιγά την έγχαρτη πλέον κλήση που θυμόμαστε όλοι, όπου εδώ και πολλά χρόνια, όλο αυτό θα βεβαιώνεται ψηφιακά. Θα προβλεφθεί ταυτόχρονα και μία διαδικασία όπου πάλι με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος, όποιος θέλει να προβάλλει κάποιες αντιρρήσεις, γιατί θα πρέπει να σεβαστούμε και τα όποια δικαιώματα υπάρχουν. Θα βεβαιώνεται πλέον ψηφιακά η παράβαση πλέον θα φαίνεται και μέσω της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων με άλλα υπουργεία και το gov.gr θα φαίνεται η βεβαίωση και θα βεβαιώνεται αυτόματα το πρόστιμο και με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε και κάτι άλλο» αποσαφήνισε ο υφυπουργός.

Όμως ψηφιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει αυτή η προσωπική επαφή που υπάρχει μεταξύ του τροχονόμου και του αστυνόμου με τον τρόπο αυτό, ώστε να αποφευχθεί, επισήμανε επιπροσθέτως και ανακοίνωσε πως ξεκινά πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά θα επεκταθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή