Αντώνης Ρέμος: Με παρελθόν τα... φορολογικά παρατράγουδα του τραγουδιστή

Η υπόθεση ξεκίνησε από τη πώληση μιας εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ και οι φορολογικές παραβάσεις προηγούμενων ετών φαίνεται ότι οδήγησαν στη δέσμευση της πριοχίας του τραγουδιστή έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ
Eurokinissi
2'

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, ο οποίος ερευνάται για φοροδιαφυγή με τον ίδιο να κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Η υπόθεση ξεκίνησε από τη πώληση μιας εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ και οι φορολογικές παραβάσεις προηγούμενων ετών φαίνεται ότι οδήγησαν στη δέσμευση της περιουσίας του τραγουδιστή έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, το έναυσμα για την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιείται εδώ και μήνες στα φορολογικά του, δόθηκε από αρκετές κινήσεις χρηματικών ποσών από και προς τον Αντώνη Ρέμο.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης ανεμογεννητριών, από όπυ ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι, πωλήθηκε πριν από μερικούς μήνες από τον ιδιοκτήτη της σε άλλον επιχειρηματία. Πληροφορίες του ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Αντώνης Ρέμος έλαβε μέρος των χρημάτων από την πώληση, χωρίς ωστόσο να είναι μέτοχός της κι εν συνεχεία το ποσό αυτό το έδωσε ως δάνειο σε επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του.

Εξατίας αυτής της περίεργης διαδρομής των χρημάτων ήταν άμεση η κινητοποίηση της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες με το πόρισμα να καταλήγει σε σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή.

Ιδιαίτερη αναφορά, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, γίνεται από τους ελεγκτές της Αρχής στις φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 5 χρόνια, ο Αντώνης Ρέμος δηλώνει ετήσιο εισόδημα περί τις 50.000 ευρώ. Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα και ο τραγουδιστής αναμένεται να ελεγχθεί και ποινικά.

Ωστόσο, επικαλούμενη πληροφορίες, η Real News σημειώνει πως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του τραγουδιστή, καθως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις και κατά το παρελθόν.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Ρέμος φέρεται να συμμετείχε σε επιχείρηση εκμετάλλευσης ακινήτων στη Μύκονο μαζί με άλλους δύο επιχειρηματίες. Τα έτη 2020 και 20221 οι 3 μέτοιχοι της εταιρείας φέρονται να λαμβάνουν μεγάλα ποσά από τα ταμεία της, τα οποία ουδέποτε δηλώσαν. Μόνο ο τραγουδιστής φέρεται να απέφυγε την καταβολή φόρων ύψους 376.000 ευρω για τα ποσά που έλαβε.

Στο πόρισμα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο τραγουδιστής συμμετέχει και σε άλλα επιχειρηματικά σχήματα, ανάμεσά τους και μεγάλη εταιρεία διανομής καφέ.

Ο ίδιος με σειρά διαψεύσεων, ανακοινώσεων και βίντεο στα social, αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ψευδείς πληροφορίες και ζητά να κληθεί από τις αρμόδιες αρχές, δηλώνοντας πως δεν είναι κατηγορούμενος αλλά ερευνώμενος.