Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Κυλλήνη: Οι πρώτες εκτιμήσεις Λέκκα και Παπαδόπουλου στο Newsbomb.gr

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ζάκυνθο, Ηλεία και Αχαΐα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Κυλλήνη: Οι πρώτες εκτιμήσεις Λέκκα και Παπαδόπουλου στο Newsbomb.gr
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
2'

Για τον σεισμό που σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Κυλλήνης μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, ο σεισμολόγος και πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας επισημαίνοντας πως αναμένεται έντονη σεισμική ακολουθία.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.9 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη καταγραφή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος κατεγράφη στις 20:34, εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα νότια της Κυλλήνης.

Ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε ότι ο σεισμός έγινε νότια των λουτρών της Κυλλήνης και ιδιαίτερα στον υποθαλάσσιο χώρο. Υποστήριξε πως πρόκειται για μία αρκετά σεισμογενή περιοχή και πως θέλει παρακολούθηση, καθώς έγινε αισθητός σε Ζάκυνθο, ολόκληρη την Ηλεία αλλά και στην Αχαΐα.

Ο Ευθύμης Λέκκας συμπλήρωσε πως αναμένεται πλούσια μετασεισμική ακολουθία λόγω του μεγέθους του σεισμού.

Οχήματα της Πυροσβεστικής στους δρόμους λόγω του σεισμού

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική έχει δώσει εντολή σε οχήματα ώστε να βρεθούν στους δρόμους του νομού Ηλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιές. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχετικές αναφορές.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Μεμονωμένος ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ

Αντίστοιχα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr διατήρησε στάση αναμονής, καθώς αναμένει να δει αν θα υπάρξει σεισμική ακολουθία, προκειμένου να έρθει νέα αξιολόγηση.

Ισχυρίστηκε πως μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως πρόκειται για έναν μεμονωμένο σεισμό, ο οποίος δεν δείχνει να δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Την ίδια στιγμή, μέσω ανάρτησής του στα social media, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε πως «Σεισμός μεγέθους 4,9 στα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας πριν λίγη ώρα. Αν δούμε επιμονή της σεισμικότητας εκεί θα επανέλθουμε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή