Λαμία: Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου γυναίκα μετά από δάγκωμα φιδιού

Της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός…
1'

Δάγκωμα φιδιού δέχθηκε το πρωί του Σαββάτου (6/7) μία 67χρονη γυναίκα από την Αταλάντη την ώρα που έκανε δουλειές στην αυλή του σπιτιού της όταν δέχθηκε δάγκωμα από φίδι που φαίνεται ότι ήταν οχιά.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τοι φίδι δάγκωσε τη γυναίκα στο χέρι με την ίδια να αναζητά βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης καθώς το σημείο που τη δάγκωσε το ερπετό να πρηστεί. Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός.

Μάλιστα, αν και η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση, εισήχθη για συνεχή παρακολούθηση στη ΜΕΘ όπου και εξακολουθεί νοσηλεύεται.

Το καλοκαίρι αυξάνονται σημαντικά τα περιστατικά δηγμάτων φιδιού, λόγω και των υπαίθριων εργασιών. Βασικός κανόνας αποφυγής τέτοιων δυσάρεστων - και ενίοτε επώδυνων κι επικίνδυνων - καταστάσεων, είναι να εργαζόμαστε πάντα φορώντας μπότες- μποτάκια με κάλτσες για την προστασία των ποδιών και γάντια για την προστασία των χεριών μας.

Σε περίπτωση πάντως δήγματος από οχιά, που είναι και το μοναδικό επικίνδυνο είδος φιδιού στην Ελλάδα για τον άνθρωπο, δε χρειάζεται να πανικοβληθούμε, καθώς υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι να καταφύγουμε σε κάποια υγειονομική δομή.