Φθιώτιδα: Τριάντα πυρκαγιές σε ένα μήνα στην Καμηλόβρυση Λαμίας

«Πρέπει πρώτα να καεί η βόρεια Λαμία για να γίνει κάτι», φωνάζουν αγανακτισμένοι οι πολίτες…
3'

Σχεδόν κάθε μέρα και πολλές φορές δύο και τρεις φορές, οι πυροσβέστες τρέχουν για να εξακριβώσουν πυρκαγιά στην περιοχή της Καμηλόβρυσης στη Λαμία.

Όπως αναφέρει to lamiareport, η κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή, δείχνει ανεξέλεγκτη. Οι Ρομά άλλοτε σηκώνουν στο πόδι την αστυνομία με την συμπεριφορά ανηλίκων (; ) που πετούν πέτρες, άλλοτε για φυγόποινους και παραβατικούς που κρύβονται εντός του καταυλισμού και τώρα το καλοκαίρι για πυρκαγιές!

Όπως είναι κατανοητό, η συμπεριφόρα τους αυτή και ειδικά τώρα το καλοκαίρι εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια. Εκατοντάδες στρέμματα έχουν ήδη καεί και την τελευταία φορά λίγο έλειψε η πυρκαγιά να φτάσει εντός των οικισμών της Αγριλιάς και Λυγαριάς!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδικότερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) πλησίον του καταυλισμού «σήκωσε στο πόδι», όλο τον επιχειρησιακό μηχανισμό της κεντρικής Φθιώτιδας. Αν δεν είχαν φτάσει στο σημείο από την πρώτη σχεδόν ώρα πάνω από 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Πολύτιμη και ουσιαστική ήταν η βοήθεια που δέχθηκαν από αέρος οι πυροσβέστες των 2 PZL που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο Λαμίας, αλλά και ενός ακόμη αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου που κλήθηκαν από τη Νέα Αγχίαλο. Επιχείρησαν μάλιστα σε περιοχή γεμάτη πυλώνες υψηλής τάσης, που σημαίνει υψηλό ρίσκο στις ρίψεις τους.

Με αφορμή την τελευταία πυρκαγιά το τοπικό μέσο ενημέρωσης κατέγραψε πόσες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μόνο τον Ιούνιο για πυρκαγιά στην Καμηλόβρυση. Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, μόνο για τον μήνα Ιούνιο σημειώθηκαν περίπου 30 περιστατικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο καθώς και πέρισυ γινόντουσαν τα ίδια ενώ παλαιότερα κάτοικοι της Βόρειας Λαμίας είχαν ζητήσει να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι - «Πρέπει πρώτα να καούμε;…»

Από τα παραπάνω φαίνονται πολύ λογικές οι καταγγελίες πολλών αναγνωστών που αναρωτιούνται αν «πρέπει πρώτα να καούμε εμείς και όλη η βόρεια Λαμία πριν γίνει κάτι στην Καμηλόβρυση;».

Οι κάτοικοι ειδικά των οικισμών της βόρειας Λαμίας είναι στα κάγκελα, καθώς είναι πολύ πιθανό η πυρκαγιά να ξεφύγει στα σπίτια τους! Υπάρχουν επίσης και οι πυροσβέστες που τρέχουν και δε φτάνουν! Μαζί τους και οι αστυνομικοί της Λαμίας, καθώς είναι απαραίτητο να συνοδεύουν τα πυροσβεστικά οχήματα, αφού πολλάκις έχουν γίνει στόχος πετροπόλεμου από άτομα του καταυλισμού!

Αξιοσημείωτο είναι ότι για όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί δεν υπάρχει ούτε μία σύλληψη καθώς όταν φτάνει η πυροσβεστική οι υπαίτιοι έχουν χαθεί εντός των ανώνυμων παραγκών.