Αλεξανδρούπολη: Απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό η νηπιαγωγός που κλείδωνε παιδιά σε αποθήκη

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό γνωμοδότησε πως δεν θα πρέπει να τεθεί σε δυνητική αργία ή οριστική παύση η νηπιαγωγός που κλείδωνε παιδάκια σε αποθήκη
Αλεξανδρούπολη: Απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό η νηπιαγωγός που κλείδωνε παιδιά σε αποθήκη
2'

Απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό η νηπιαγωγός που κλείδωνε παιδάκια σε αποθήκη, με τους γονείς των παιδιών να είναι οργισμένοι με την απόφαση να πέσει στα μαλακά η συγκεκριμένη νηπιαγωγός.

Από την πλευρά της η νηπιαγωγός επιμένει στην πρακτική αυτή, τονίζοντας πως πρόκειται για παιδαγωγική μέθοδο.

«Οι καταγγελίες είναι από πάρα πολλούς γονείς για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό», είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση για την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από την καταγγελία που έκανε ο πατέρας ενός παιδιού. Μετά την πρώτη καταγγελία τα στόματα άνοιξαν και οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους με τα όσα εξοργιστικά -όπως αποκαλύφθηκε- ότι συνέβαιναν στο νηπιαγωγείο.

Η καταγγελία έγινε από έναν πατέρα όταν κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του παιδιού του έχει αλλάξει. Το παιδί αποκάλυψε τι κάνει η δασκάλα στο σχολείο.

Όπως ανέφερε η μητέρα της τρίχρονης, το παιδί κρατούσε την κούκλα της και είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Τότε, ο πατέρας ξαφνιασμένος ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου, με τη μικρή να απαντάει ότι «έτσι μας κάνει η κυρία…».

Οι γονείς του παιδιού πήγαν στον παιδικό σταθμό και ρώτησαν τη δασκάλα αν ισχύει κάτι τέτοιο, η οποία προς μεγάλη τους έκπληξη το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στο αποθηκάκι για να «ηρεμήσουν».

Η τιμωρία με το «δωμάτιο της αποσυμπίεσης» φαίνεται πως είχε επιβληθεί και σε άλλους παιδικούς σταθμούς από την ίδια δασκάλα, όπως ανέφερε γονέας παιδιού που είναι σήμερα 8 ετών, όμως δεν έχει ξεπεράσει ακόμη και σήμερα το φόβο του για το σκοτάδι.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή