Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης σε ορειβατικό μονοπάτι για 50χρονη - Kατέρρευσε μπροστά στα παιδιά της

Μία μητέρα 50 ετών τραυματίστηκε και κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγο και στα δύο παιδιά της στα Ιωάννινα
1'

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στα Γιάννενα, για μια γυναίκα 50 ετών, που τραυματίστηκε και κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγο και στα δύο παιδιά της.

Πρόκειται για μια γυναίκα από το Ισραήλ, που έχασε προσωρινά τις αισθήσεις της, μπροστά στον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά, που ήταν μαζί στο ορειβατικό μονοπάτι. Ο άντρας της γυναίκας ειδοποίησε για βοήθεια και έγιναν ταχύτατα οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι διασώστες να προσεγγίσουν στο σημείο.

Το απόγευμα της Κυριακής, (07-07-2024) η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Γιάννενα ειδοποιήθηκε για την ανάγκη μεταφοράς γυναίκας από ορειβατικό μονοπάτι στην περιοχή Καταρράκτες Ηλιοχωρίου Ιωαννίνων.

Η γυναίκα, 50 ετών, ισραηλινής καταγωγής, έχασε προσωρινά τις αισθήσεις της και δεν μπορούσε να μετακινηθεί μόνη της. Ήταν με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά. Τις αρχές ειδοποίησε ο άντρας της μέσω του 112.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διάσωσης και για το σημείο ξεκίνησαν συνολικά επτά πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) και την 5η ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Ορεινών Διασώσεων).

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Γκόλιας Αθανάσιος.