Τροχαία: Τέλος οι χάρτινες κλήσεις – Με SMS και email οι παραβάσεις των οδηγών

Ο νέος τρόπος για τις κλήσεις της Τροχαίας θα δοκιμαστεί αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Eurokinissi
1'

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τις κλήσεις της Τροχαίας που «χρεώνονται» στους οδηγούς για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς αυτές θα βεβαιώνονται και θα στέλνονται ηλεκτρονικά με email και sms. Πράγμα που σημαίνει ότι φτάνει το τέλος των... χάρτινων κλήσεων.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές και με χρήση εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής κωδικού rf πληρωμής, ώστε οι παραβάτες να μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά την κλήση τους. Αργότερα, το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εισπράττονται τα έσοδα από τις κλήσεις πιο άμεσα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά την βεβαίωση της παράβασης

«Θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του», δήλωσε ο πρωθυπουργός.