Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τέλος τα εισιτήρια - Πώς θα μπαίνουμε

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις δράσεις με τις οποίες θα καταπολεμηθεί η εισιτηριοδιαφυγή
2'

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε οξύ το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ένας στους τρεις με τέσσερις επιβάτες εισέρχονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) χωρίς να διαθέτουν εισιτήριο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κύριος Σταϊκούρας μίλησε για το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής και δήλωσε πως χρήζει αντιμετώπισης. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό θα αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες να μετατραπεί σε ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε ελεγκτή κομίστρου.

Επομένως, κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την επίθεση σε ελεγκτή κομίστρου μια ιδιαίτερα επιβαρυντική ενέργεια για τον δράστη και επισύρει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές και διώκεται αυτεπάγγελτα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα απαιτείται κατάθεση μήνυσης από τους ελεγκτές.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως στόχος κάθε μήνα είναι να υπάρχει όσο μεγαλύτερη εισπραξιμότητα από τους ελέγχους και παράλληλα να εκδίδονται ανακοινώσεις που θα αναφέρουν πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά για τη βελτίωση των ΜΜΜ.

Σύμφωνα με τον κύριο Σταϊκούρα, θέλει οι πολίτες να γνωρίζουν πως όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα αυξάνεται η ελκυστικότητα των ΜΜΜ και θα βελτιώνονται οι μετακινήσεις.

Αναφορικά με την ανάθεση μέρος του συγκοινωνιακού έργου σε ιδιωτικές εταιρείες, ο υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι ετοιμάζεται η διενέργεια διαγωνισμών, με τον πρώτο να γίνεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη αύξηση του τιμήματος προς τον ιδιώτη όσα περισσότερα εισιτήρια κόβει αυτός.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τη ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία τον Ιανουάριο του 2024, τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ελεγκτών, ενώ έχει δημιουργήσει ειδικές ομάδες εδώ και λίγους μήνες για την αποτροπή της επιβίβασης επιβατών χωρίς εισιτήριο.