Περιφέρεια Αττικής για τους εκβιαστές: «Θα καταλογιστούν άμεσα οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται»

Η Περιφέρεια Αττικής θα τιμωρήσει από την πλευρά της τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών.

Περιφέρεια Αττικής για τους εκβιαστές: «Θα καταλογιστούν άμεσα οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται»
1'

Σάλος με την εγκληματική οργάνωση εκβιαστών, κάποιοι εκ των οποίων ήταν δημοτικοί αστυνομικοί στον Δήμο Αθηναίων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και του κώδικα μετανάστευσης.

Σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν:

"Η προσήλωση στη νομιμότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη, είναι οι θεμελιώδεις αρχές της διοίκησης μας. Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές, που αμαυρώνουν την εικόνα της Περιφέρειας Αττικής, δεν γίνονται ανεκτές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας θα προβούν αμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές ποινές.

Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις αρχές, προκειμένου να παρασχουμε καθε δυνατή βοηθεια, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή