Ματι: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό - Ποιοι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες

Διεκόπη η συνεδρίαση για αύριο προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος για τον Ιωάννη Φωστιέρη
1'

Μόλις 2,5 μήνες από την πρωτόδικη απόφαση για την εθνική τραγωδία στο Μάτι οι εγκαυματίες και οι συγγενείς των 104 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς ήρθαν ξανά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη που βίωσαν το καλοκαίρι του 2018.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό άνοιξε σήμερα την «αυλαία» της και ξεκινά από την αρχή αφού στο εδώλιο κάθονται ξανά 21 πρόσωπα, ανάμεσα τους οι Ρένα Δούρου, Ηλίας Ψινάκης, Ευάγγελος Μπουρνούς, για να δικαστούν από την αρχή παρά τις μόλις 6 καταδίκες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, αφού μια εβδομάδα μετά την έκδοση της απόφασης, ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς άσκησε έφεση τόσο για τις αθωώσεις, όσο και για τις ποινές που επιβλήθηκαν και τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο.

Η δικαστική αίθουσα ήταν γεμάτη ενώ από τους 21 κατηγορούμενους παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο 14. Ανάμεσα στους 7 απόντες, που εκπροσωπήθηκαν όμως από δικηγόρους, ήταν η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Σωτήρης Τερζούδης αλλά και ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ξεκίνησε τη φωτιά.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος για τον Ιωάννη Φωστιέρη, καθώς με τις αλλαγές των κωδίκων του 2024 σε αδικήματα όπως αυτά που του έχουν απαγγελθεί, απαιτείται πλέον η εκπροσώπηση από δικηγόρο. Μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν είχε βρεθεί συνήγορος, ενώ ορίστηκε νέα συνεδρίαση για αύριο.

Σχετικές ειδήσεις