Λασίθι: «Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον αδερφό μου» - Συντετριμμένος ο 32χρονος

«Το μόνο που έκανε είναι να κλαίει συνεχώς για τον θάνατο του αδερφού του», είπε ο δικηγόρος του 32χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατου του 36χρονου μπατζανάκη του.

Λασίθι: «Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον αδερφό μου» - Συντετριμμένος ο 32χρονος
3'

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την απολογία του σήμερα Δευτέρα, 8 Ιουλίου ο 32χρονος από το Λασίθι ο οποίος σκότωσε με μπαλωθιά τον μπαταζανάκη του στο Οροπέδιο Καθαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 32χρονος μπήκε στο γραφείο του ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι ενώ κατά τη διάρκεια της απολογίας του έκλαιγε συνεχώς.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Γιάννης Στειακάκης, ο κατηγορούμενος «κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αν και εμείς προβάλαμε τις αντιρρήσεις μας, ως οφείλαμε, γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρχε πρόθεση ενδεχόμενου δόλου».

Ο 32χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Έχω χάσει τον εαυτό μου. Η τιμωρία που έχω υποστεί είναι ότι σκότωσα έναν άνθρωπο από την οικογένειά μου, τον αδερφό μου. Ο μόνος μου στόχος, όταν σταθώ στα πόδια μου, να στηρίξω την οικογένειά του μαζί με την δική του. Μία οικογένεια είμαστε», ανέφερε στον ανακριτή.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Στειακάκης, η απόφαση της προσωρινής κράτησής του τον άφησε αδιάφορο καθώς «το μόνο που έκανε είναι να κλαίει συνεχώς για τον θάνατο του αδερφού του».

Τι είπε ο 32χρονος για το τραγικό συμβάν

Ο 32χρονος περιέγραψε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του γλεντιού με αφορμή την κουρά προβάτων.

«Σηκώθηκε και πυροβόλησε στον αέρα σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν εμπόδια. Γυρίζοντας πίσω διαπίστωσε πως το όπλο είχε κολλήσει. Πήγε να το ξεκολλήσει χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι μέσα είχε σφαίρα. Στην προσπάθειά του να το ξεκολλήσει, το όπλο εκπυρσοκρότητε και η σφαίρα πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν ο 36χρονος, ο οποίος επέστρεφε από την τουαλέτα», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης τονίζοντας πως «όλα έγιναν στραβά για να χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή».

Το χρονικό της τραγωδίας με τις μοιραίες μπαλωθιές

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης όταν στο Οροπέδιο Καθαρού είχε στηθεί μεγάλο γλέντι με αφορμή την κουρά προβάτων. Τόσο το θύμα όσο και ο δράστης είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Κάποια στιγμή, την ώρα που εξελισσόταν το γλέντι, ο 32χρονος βγάζει το όπλο και αρχίσει να ρίχνει άσκοπους πυροβολισμούς (μπαλωθιές). Ήταν η στιγμή, που μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον 36χρονο Γιώργο στον θώρακα.

Άμεσα ο 36χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με τους γιατρούς όμως να μην μπορούν να του προσφέρουν καμία βοήθεια καθώς ήδη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

mpalothies2.jpg

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης που έριξε τους άσκοπους πυροβολισμούς

cretapost.gr

Μόλις ο 32χρονος συνειδητοποίησε ότι η σφαίρα βρήκε τον μπατζανάκη του υπέστη σοκ. Κρατούσε το κεφάλι του και ούρλιαζε «Θεέ μου, τι έκανα» ενώ πέταξε το όπλο από το χέρι του, χωρίς να θυμάται πού ακριβώς. Τελικά, ο 32χρονος λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν ανέφερε στους αστυνομικούς πού είχε πετάξει το όπλο με τις αρχές να το βρίσκουν και να το στέλνουν στα εργαστήρια στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή