Ψυχικό: Ταινία τρόμου η δολοφονία του τοπογράφου - Οι κινήσεις και τα λάθη του 44χρονου εκτελεστή

Βήμα-βήμα οι κινήσεις του 44χρονου πριν τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Ψυχικό: Ταινία τρόμου η δολοφονία του τοπογράφου - Οι κινήσεις και τα λάθη του 44χρονου εκτελεστή
Eurokinissi
5'

Έχουν περάσει έξι ημέρες από τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, Παναγιώτη Στάθη με τον 44χρονο συλληφθέντα να κατηγορείται για το έγκλημα. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις και τα περισσότερα περιστρέφονται στις κινήσεις πριν τη σύλληψη του 44χρονου.

Ήταν Τρίτη 2 Ιουλίου, ώρα 07:14 το πρωί, όταν επί της οδού 25ης Μαρτίου στο Νέο Ψυχικό, καταφθάνει το μαύρο σκούτερ με τον εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου. Φοράει λευκό κράνος, σκούρο, στενό σακάκι, καφέ παντελόνι, γάντια στα χέρια και μαύρα παπούτσια.

Καταγράφεται να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και να προσπαθεί να περάσει από ένα στενό πέρασμα, δίπλα από μία διαφημιστική πινακίδα καταστήματος. Το καθετί που συμβαίνει εκείνα τα δευτερόλεπτα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στην πορεία της εξιχνίασης.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, φαίνεται ο δράστης να αντιλαμβάνεται ότι το σκούτερ, με την πλαστή πινακίδα δεν χωράει να περάσει από το σημείο και προσπαθεί να μετακινήσει το εμπόδιο με τα χέρια του. Δείχνει νευρικότητα σε αυτό το πλάνο κάτι όμως που δεν επέδειξε σε κανένα άλλο σημείο της εκτέλεσης του φονικού του σχεδίου.

Με το χέρι του ρίχνει την πινακίδα στον δρόμο, μετακινεί λίγο το μηχανάκι και κατεβαίνει από αυτό, για να τη σηκώσει. Την πιάνει με τα γάντια, την τοποθετεί στη θέση της και επανέρχεται στο σημείο, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα, μέχρι να φτάσει το θύμα του.

Μία ώρα μετά αυτές τις σκηνές, ο δολοφόνος βάζει στο στόχαστρο το θύμα του και αρχίζει να πυροβολεί, με δύο όπλα, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι 16 συνεχόμενοι πυροβολισμοί και αμέσως μετά όταν άλλαξε γεμιστήρα, άλλοι 4.

Όπως διαπιστώθηκε, το σκούτερ του εκτελεστή έφερε πλαστές πινακίδες, που έμοιαζαν με τις γνήσιες. Ο ίδιος μετά το έγκλημα απομακρύνθηκε και κατάφερε να διαφύγει.

Μια μέρα πριν το έγκλημα, η ίδια κάμερα κατέγραψε τον δολοφόνο να μπαίνει ανάποδα στον δρόμο για κατόπτευση του χώρου. Τη Δευτέρα πρώτη Ιουλίου είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα, ενώ και τις δύο φορές που τον έπιασε η κάμερα ασφαλείας καταστήματος φοράει γάντια και το ίδιο λευκό κράνος.

Ο 54χρονος τοπογράφος ήταν αδύνατον να γλιτώσει εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα. Ο δολοφόνος πλησίασε το παράθυρο του οδηγού και άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως μετά προσπαθεί να εξαφανίσει τα ίχνη και να συσκοτίσει το τοπίο του εγκλήματος. Τα λάθη που κάνει είναι σημαντικά.

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες μετά τη δολοφονία στο Ψυχικό

Στις 07:14 ο 44χρονος φαίνεται στον τόπο του εγκλήματος και στις 08:23 το πρωί της περασμένης Τρίτης, καταγράφηκε να φεύγει με τη μηχανή του. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια έφτασε στην οδό Μαρτελάου 9 στο Νέο Ψυχικό για να αφήσει στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας το σκούτερ και να πάρει τη μηχανή του. Με αυτή πήγε στο σπίτι της συντρόφου του. Ήταν η ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλέξουν στοιχεία στον τόπο της δολοφονίας.

Το πάρκινγκ που άφησε αυτό το σκούτερ, ανήκει στην πολυκατοικία που διαμένει τόσο η αδερφή του φερόμενου ως δράστη όσο και o αδερφός ενός εκ των υπόπτων για την ηθική αυτουργία στο έγκλημα.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 12 ώρες μετά την εκτέλεση του τοπογράφου, κάμερες κατέγραψαν τον 44χρονο να φτάνει και πάλι στο πάρκινγκ που άφησε το σκούτερ. Είναι μαζί με έναν άγνωστο άντρα που ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Εκείνος καταγράφεται να φεύγει με το μηχανάκι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση και ο 44χρονος με αυτοκίνητο.

Τις μέρες που ακολουθούν ο 44χρονος ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών και από κάποιο σημείο και μετά αισθάνεται, όπως λένε στο Live News, αστυνομικές πηγές, ότι δεν κινδυνεύει. Ετοιμάζεται για ταξίδι στην Κύθνο, με τη σύντροφό του, με τα σε βάρος του στοιχεία όμως να πληθαίνουν.

Τα λάθη που «φώτισαν» τη δολοφονία στο Νέο Ψυχικό

Τις κινήσεις του εκτελεστή κατέγραψαν πάνω από 80 κάμερες ασφαλείας. Με τον ίδιο να ακολουθεί την ίδια διαδρομή την προηγούμενη και τη μέρα της δολοφονίας. Όπως γίνεται γνωστό, έχει καταγραφεί από κάμερα καθαρά και τη στιγμή της δολοφονίας. Όταν πλησίασε το παράθυρο του οδηγού και άρχισε να πυροβολεί τον τοπογράφο.

Τα βίντεο έδωσαν τον σωματότυπο του 44χρονου και πολύ γρήγορα οι Αρχές εστίασαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που είχαν απασχολήσει την αστυνομία και παλιότερα. Όπως διαπιστώθηκε ο φερόμενος ως εκτελεστής δεν κατέστρεψε κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και GPS που αναμένεται να δώσουν επιπλέον στοιχεία. Δεν ξεφορτώθηκε κρίσιμα και ενοχοποιητικά για τον ίδιο αντικείμενα που φέρεται να έφερε κατά τη δολοφονία, με αποτέλεσμα να βρεθεί πυρίτιδα στη ζώνη του. Ενώ αντί να διαφύγει στο εξωτερικό μετά το έγκλημα, παρέμεινε και άρχισε να οργανώνει το ταξίδι του, στην Κύθνο.

Όλα αυτά οδήγησαν τα βήματα των αστυνομικών στο δρόμο της εξιχνίασης. Με τον ίδιο μέχρι και σήμερα να παραμένει ψυχρός και να κρατάει το στόμα του κλειστό.

Ο 44χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Με τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, να δένουν την υπόθεση και να δίνουν μια σειρά από απαντήσεις για τα δραματικά γεγονότα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή